Seronok nya Home Spa

Seronok nya bila ber’facial’ sendiri kat rumah..tak perlu nak pergi spa..boleh je buat facial kat rumah.

ni yang akak buat hujung minggu baru-baru ni..buat ‘home spa’ guna produk Shaklee..

Produk Shaklee yang digunakan untuk Home Spa
Produk Shaklee yang digunakan untuk Home Spa

Home Spa ni saya buat kat anak buah..sebab dia ada masalah jerawat. Ye lah kan remaja..hormon tak menentu..bila jadi macam tu cepat je mak-mak jerawat ni naik.

Kelengkapan untuk ber'facial'
Kelengkapan untuk ber’facial’
Bermasker alfalfa
Bermasker alfalfa

Proses bermasker alfalfa ni juga akak jadikan sebagai scrub untuk buang sel-sel kulit mati atau rosak.

Bermasker Esp + Vita C Plus + Yogurt Asli
Bermasker Esp + Vita C Plus + Yogurt asli

Kenapa akak gunakan ESP dan vita C plus sebagai masker. Esp shaklee merupakan protein dari soya. Protein sangat baik untuk pertumbuhan sel-sel baru yang sihat. Manakala vita c pula merupakan agen antioksidan yang tinggi.

Selesai proses bermasker, akak teruskan dengan sapuan produk Shaklee Nutriwhite Skin Care..

Dan ini hasil nya..tadaaaaa

Kulit nampak cerah dan glowing
Kulit nampak cerah dan glowing

Untuk akak-akak yang ingin pengalaman berfacial dirumah atau home spa boleh hubungi akak ye.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

FB: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

 

Kepentingan Omega Guard Shaklee

Info omega

Minyak ikan dalam omega guard 1000mg

DHA 360mg

EPA 540 mg
————-

Omega Guard & Vita C Chewable Sangat Baik Untuk Kesihatan Anak
Omega Guard & Vita C Chewable Sangat Baik Untuk Kesihatan Anak

Apa KEPENTINGAN OmegaGuard?
——————————-
1. Pelincir Sendi – Helps provide the lubrication joints need to function at an effective level.

2. Mengurangkan ketidakselesaan di antara sendi.

3. Memerangi KEDUTAN – Semakin kita berusia,  sell kita akan menipis & berkedut,  pengambilan Omega-3 membantu menebalkan semula dan melicinkan sell kulit.

4. Melindungi penglihatan kita.

5. Pengambilan EPA & DHA setiap hari dapat membantu kesihatan jantung (helps prevent artery-blocking clots).

6. Memerangi Jerawat!!!

7. Memurunkan kadar KOLESTEROL!

8. Meningkatkan KECERDASAN OTAK!

9. Meningkatkan KESUBURAN pada wanita & lelaki – Improves fertility rates in both males and females by improving sperm’s swimming ability and the environment for implantation in women.

10. Vitamin asas untuk KEHAMILAN!

Sumber  rujukan: http://www.doctoroz.com/article/daily-dose-omega-3
___________________

[TESTIMONIAL OMEGA GUARD]

# Anak Batuk Berkahak #
Puan Yeen Maszlee : “Semalam anak saya demam, batuk dan selsema. Saya degil tak nak bagi ubat so saya kasi 2 biji OmegaGuard dan 4 biji Vitamin C. Dari dok demam, dia dah tak demam. Pastu bangun pagi esoknya, terkeluar segumpal kahak kuning…”

# Anak Asthma #
Puan Surynn Zain : “Anak saya saya kasi minum Shaklee Mealshake dan OmegaGuard. Dulu bulan October & November tiap-tiap minggu semput dan terpaksa amik Nebulizer. Alhamdulillah sekarang dah OK…”

# Anak Selsema & Eczema #
Puan Atiqah Aziz : “Saya bagi anak start umur dia setahun setengah. Masa tu nak baikkan selsema dia. Masa tu notice kalau orang demam atau selsema, senang jangkit ke dia. Saya beranikan diri bagi anak makan OmegaGuard. Alhamdulillah, sekarang duduk dekat dengan orang yang demam dan selsema, anak tak kena apa-apapun. Yang bestnya, tak sangka pulak OmegaGuard tolong keringkan eczema anak. Sekarang dah boleh makan macam2..”

Puan Nor Fahidayu Masran : “Saya bagi OmegaGuard time anak saya selsema. Alhamdulillah hingus cepat kering dan tidur malam hidung dah tak sumbat…”

# Anak Hyperactive #
Puan Mumtaz Ummi : “Saya bagi anak saya umur 3 tahun makan start seminggu lepas. Alhamdulillah dia dah start tidur awal. Kalau dulu, pukul 12 baru nak tidur. Dia hyperactive sangat, sekarang dah Nampak perubahan. Dia pun Nampak makin senang nak focus masa buat aktiviti macam mewarna dan menulis. Kalau dulu, tau nak lompat jer!”
———-

Di antara kebaikan Omega 3 untuk kesihatan adalah:

✔Mengurangkan risiko insiden serangan jantung

✔Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung

✔Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu (arrythmia)

✔Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)

✔Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

 

Air Minuman Imune Booster

Di kala hari panas terik ni..tekak rasa haus sangat..boleh demam kalau antibodi lemah..yelah kan dengan cuaca sekarang sekejap hujan sekejap panas..
Petang ni saya buatkan minuman untuk imune booster.
Resepi : 
4 sudu Performance Orange Shaklee
3 hiris lemon
2 hiris orange
600ml air kosong sejuk
1 sachets Nutriferon
Nyummmm..tekak rasa segar😃😃

IBU HAMIL vs DARAH TINGGI

IBU HAMIL vs DARAH TINGGI

==========================

Jika anda adalah ibu yang menghadapi tekanan darah tinggi sewaktu hamil, saya cadangkan untuk anda mengambil Omega Guard, Ostematrix dan Garlic Complex bagi membantu mengatasi masalah anda.

Set Darah Tinggi untuk Ibu Hamil
Set Darah Tinggi untuk Ibu Hamil

💖Omega Guard iaitu minyak ikan Shaklee pula mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala. Omega juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masalah obesiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

💖OsteMatrix pula membantu meringankan stres. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impluls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depress, mood swing dan sakit kepala.

💖Garlic Complex menurunkan tekanan darah tinggi – 2-4tablet garlic dapat menurunkan darah tinggi dengan 8 point. Menghalang alergi – sinus, alergi,asthma, selsema dan hepatitis. Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia. Juga bertindak sebagai Antibiotik yang selamat & semulajadi – Garlic adalah antibiotik semulajadi dan selamat untuk  kegunaan jangka panjang untuk menigkatkan sistem imun tubuh lalu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis Candida

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com