Seronok nya Home Spa

Seronok nya bila ber’facial’ sendiri kat rumah..tak perlu nak pergi spa..boleh je buat facial kat rumah.

ni yang akak buat hujung minggu baru-baru ni..buat ‘home spa’ guna produk Shaklee..

Produk Shaklee yang digunakan untuk Home Spa
Produk Shaklee yang digunakan untuk Home Spa

Home Spa ni saya buat kat anak buah..sebab dia ada masalah jerawat. Ye lah kan remaja..hormon tak menentu..bila jadi macam tu cepat je mak-mak jerawat ni naik.

Kelengkapan untuk ber'facial'
Kelengkapan untuk ber’facial’
Bermasker alfalfa
Bermasker alfalfa

Proses bermasker alfalfa ni juga akak jadikan sebagai scrub untuk buang sel-sel kulit mati atau rosak.

Bermasker Esp + Vita C Plus + Yogurt Asli
Bermasker Esp + Vita C Plus + Yogurt asli

Kenapa akak gunakan ESP dan vita C plus sebagai masker. Esp shaklee merupakan protein dari soya. Protein sangat baik untuk pertumbuhan sel-sel baru yang sihat. Manakala vita c pula merupakan agen antioksidan yang tinggi.

Selesai proses bermasker, akak teruskan dengan sapuan produk Shaklee Nutriwhite Skin Care..

Dan ini hasil nya..tadaaaaa

Kulit nampak cerah dan glowing
Kulit nampak cerah dan glowing

Untuk akak-akak yang ingin pengalaman berfacial dirumah atau home spa boleh hubungi akak ye.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

FB: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

 

IBU HAMIL vs DARAH TINGGI

IBU HAMIL vs DARAH TINGGI

==========================

Jika anda adalah ibu yang menghadapi tekanan darah tinggi sewaktu hamil, saya cadangkan untuk anda mengambil Omega Guard, Ostematrix dan Garlic Complex bagi membantu mengatasi masalah anda.

Set Darah Tinggi untuk Ibu Hamil
Set Darah Tinggi untuk Ibu Hamil

💖Omega Guard iaitu minyak ikan Shaklee pula mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala. Omega juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masalah obesiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

💖OsteMatrix pula membantu meringankan stres. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impluls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depress, mood swing dan sakit kepala.

💖Garlic Complex menurunkan tekanan darah tinggi – 2-4tablet garlic dapat menurunkan darah tinggi dengan 8 point. Menghalang alergi – sinus, alergi,asthma, selsema dan hepatitis. Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia. Juga bertindak sebagai Antibiotik yang selamat & semulajadi – Garlic adalah antibiotik semulajadi dan selamat untuk  kegunaan jangka panjang untuk menigkatkan sistem imun tubuh lalu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis Candida

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

Bagaimana Lecithin Membantu Anda Slim

Mak-mak budak semua teringin nak slim kembali seperti waktu zaman dara dulu. Dengan keadaan sekarang ramai yang takde masa nak uruskan diri sendiri. Yelah masa keja lagi, nak urus anak-anak lagi, nak urus suami lagi. Sebab tu ramai dikalangan ibu-ibu takde masa yang tetap untuk makan. Kadang-kadang hanya sempat makan roti. tapi bukan sekeping..berkeping-keping coz kalau makan sekeping tak cukup. Kalau makan nasi pula time suap anak pun makan time anak tidur pun makan. Maka menjadi lah lemak-lemak dalam badan.

Saya dah lalui semua masalah ni. Masa lahirkan anak yang kedua berat badan memang tak dapat control. Saya dapat rasa tahap kesihatan mula merosot sebab berat badan naik. 65kg dengan ketinggian 147cm. Memang tak normal

Tapi sekarang berat saya dah turun. Saya makan macam biasa. Takde control sangat. Cuma saya elakkan minum air manis / bergula.  Sekarang berat saya maintain 53-55kg.

Saya amalkan Lecithin Shaklee dalam diet harian. Lecithin ni senang je nak makan. ia dalam bentuk kapsul.

Apa Itu Lecithin
Lecithin adalah keperluan setiap sel dalam badan. Ia adalah merupakan gabungan kolina, inosite dan asid2 lemak yg lain.

Kandungan dalam LECITHIN adalah:

  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.


Sumber makanan yang tinggi LECITHIN:

  • Soya
  • Telur
  • Lecithin Shaklee dibuat dari soya yang diproses secara semulajadi.


Faedah dan kegunaan LECITHIN:

  1. Lecithin membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi bagi lemak di dalam darah. lecithin ni emulsifier yang sangat power!
  2. Mencerdaskan otak dan mengurangkan nyanyuk.
  3. Mengawal penggumpalan platlet darah.
  4. Menggalakkan penyerapan vitamin ADEK.
  5. Membersihkan saluran darah
  6. Menggalakkan metabolisma lemak.
  7. Mencairkan lemak – turunkan paras kolesterol.
  8. Mengawal kehilangan air oleh kulit.
  9. Menjaga kesihatan membran sel.
  10. Menjaga kesihatan saraf.
  11. Penting dalam penghasilan hormon.
  12. Untuk rambut yang sihat.



Siapa yang memerlukan LECITHIN

  • Pesakit DIABETES – mereka tak boleh kekurangan lecithin
  • Pesakit BUAH PINGGANG – kolina dalam lecithin meringankan tugas buH pinggang untuk memproses protein
  • Penderita KEGUGURAN RAMBUT – memerlukan lecithin kerana kekurangan inositol (komponen dalam lecithin menyebabkan keguguran rambut).
  • Pesakit STROK.
  • Orang yang banyak mengambil karbohidrat kerana ia boleh membentuk lemak dalam darah.
  • Orang yang mengalami KOLESTEROL TINGGI.
  • Orang yang mengalami masalah fokus, terutama koordinasi anggota badan.
  • Pelupa.
  • Ibu menyusu untuk lancarkan air susu dan merawat bengkak susu.
  • Mereka yang nak kurus, termasuk ibu yang menyusu.



Kesan kekurangan LECITHIN

  • Rambut gugur
  • Tidak dapat fokus dengan baik
  • Sering sakit dan mengalami keradangan.

Jadi sesuai lah Lecithin ni dalam proses menurunkan berat badan. 

Bulan ni Shaklee baik hati sebab adakan promosi untuk Lecithin dan sekali dengan Alfalfa Complex iaitu agen detox dalam proses slimming.



Jangan lupa dapatkan set Slimming anda hari ini

Jumaah Ahmad Marzuki
Towkey Shaklee Anda
Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
Whatsapp: 0194859219

Berita Baik Untuk Ibu Bersalin & Berpantang

Berita baik untuk ibu-ibu yang baru lepas bersalin yang mengalami masalah

💐air susu kurang
💐bengkak susu / saluran susu tersumbat
💐badan berangin
💐mudah lenguh dan sakit sendi
💐badan berangin

Berita baik untuk ibu-ibu yang baru lepas bersalin yang risau

💐berat badan tak turun-turun
💐simptom mudah lupa
💐ingin kembali ke berat / bmi normal

Berita baik untuk ibu-ibu yang baru lepas bersalin yang mudah

💐demam waktu dalam pantang
💐pening kepala
💐selsema dan batuk
💐baby mudah demam dan selsema

 Ini semua masalah-masalah yang sering menggangu ibu-ibu bersalin dan dalam berpantang.

Bulan ni Shaklee bagi promotion untuk Alfalfa Complex , Lecithin & Nutriferon. 3 item ni sesuai untuk ibu-ibu sekalian.

Ibu Bersalin Seorang Pejuang

#ibubersalin
#breastfeeding
#shakleebintulu

Towkey Shaklee Anak 4
Jue 0194859219

Pahala Vs Markah

[Pahala Vs Markah]

Cuti sekolah dah nak bermula..anak2 dah sibuk tanya tab, ipad..semuanya masih dalam simpanan mama..sembunyikan dari penglihatan anak-anak..

Shhhhhh…tempat mama sembunyikan tab & ipad..hihi

Ada syarat nak keluarkan tab & ipad kali ni..sebab dah banyak kali anak2 mungkir janji..

Syarat nak keluarkan tab & ipad kena dapatkan 50 markah..bagaimana nak dapat markah ni???haaaaaa..kena buat pahala & bantu mama..

Setiap pertolongan dan berperangai baik akan dapat 1 markah..kiranya buat pahala..tolong mama kemas rumah..tolong mama ambil air..jaga perangai..jangan gaduh2..jangan marah2 bila mama tegur n nasihat..tu semua ada markah..sebelum tidur malam kena baca doa sama2..dah baring kena istighfar..jangan bercakap-cakap lagi kalau nak tidur..kalau ada berbuat salah atau bergaduh dan tak dengar nasihat..tolak 1 markah..

Alhamdulillah..masing2 sibuk kumpul markah..yang ketara sekali excited nak markah ialah si abang..sebab saya tahu dia nak main game COC..

Syarat bukan tu je..kalau dah dapat tab & ipad..dan anak-anak buat perangai balik..mama akan sembunyikan semula semuanya..

So..pendek kata..kena bersikap baik dan sentiasa berbuat baik..kalau tak..kurang lah markah..tak dapat lah nak main tab cuti ni..hihihi..

Selamat berjuang untuk anak2..kumpul markah dan pahala..😄😄😄😄😄😄

HADIAH UNTUK KEJAYAAN SHAKLEE

HADIAH UNTUK KEJAYAAN SHAKLEE

Alhamdulillah…selesai sudah National Conference Shaklee 2013/2014..banyak kenangan manis yang saya dapat..yang penting sekali SEMANGAT & AURA yang menyerap dalam jiwa bila berada di dalam dewan bersama-sama upline-upline yang berjaya dan dikelilingi orang-orang yang POSITIF..dan inilah pertama kalinya saya melihat wajah CEO Shaklee Mr.Roger Barnett secara live..penuh aura..penuh dedikasi..confident person..good looking


Mr. ROGER BARNETT – CEO OF SHAKLEE CORPORATION

Saya kongsikan sedikit apa yang beliau sampaikan semasa NC program pada 7&8 June 2014..

“Small step every day”…Mulakan langkah untuk mencapai kejayaa anda bermula hari ini..dan lakukannya setiap hari dengan konsisten dan istiqamah..PERCAYA lah..anda akan perolehi hasil yang begitu besar impak nya dalam hidup..

“Kekayaan tidak dapat dibina dalam masa sehari tapi memerlukan masa yang panjang”..Maksudnya kat sini..Walau kaya macam mana sekali pun..kita tetap kena pergi sekolah..pergi belajar..cedok ilmu..Harta kekayaan tu akan habis kalau kita tak pandai nak uruskan nya..

“Fokus pada jalan sendiri”..tak payah sibuk nak tengok bisnes orang kalau setakat nak bandIngkan hasil orang dengan hasil sendiri..lain bidang lain hasilnya..yang pasti KEJAYAAN akan dicapai dengan fokus dan usaha yang berterusan..

“KEJAYAAN  AKAN DICAPAI APABILA IMPIAN DILIHAT SEBESAR GAJAH, CABARAN DILIHAT SEKECIL KUMAN”

Betapa seronoknya bila kita dikelilingi oleh orang-orang yang sentiasa POSITIF..apa yang mentor saya buat..itu lah yang saya ikut dan buat..saya juga punya impian untuk berjaya seperti mereka malah boleh buat lebih baik dari mereka..saya bangga bila berada dilandasan ya g betul..di bawah payung JUTAWAN..


Master Shareeza Hashim – Million Dollar Earner
(Earned Additional Million Dollar Earner since last recognition)


Master Siti Nur Laila – Million Dollar Earner
(Earned First Million Dollar Earner since last recognition)


Master Nur Zahirah – Super Star Award

Mesti anda tertanya-tanya kan..budak ni asyik cerita kejayaan orang lain je…sendiri punya takde????sabarrrr…Okay..nak cerita kejayaan saya pula..saya start buat bisnes shaklee pada July 2012..bermakna hampir 2 tahun..saya nak share kejayaan saya sepanjang cycle 2013/2014..alhamdulillah saya berjaya dapat 8 Award hasil kerja keras dalam bisness shaklee

Leadership Consistency 21% Achiever
Personal Group Volume Growth
Business Growth New Rank Achievement
Business Growth Business Leader Development
Business Volume Growth
New Rank Promotion- Senior Key Coordinator
New Rank PV-Month
New Car Bonus Achiever
INVITATION TO “GLITTER NITE” GALA DINNER


New Rank Archievement – Senior Key Coordinator

Alhamdulillah..syukur ke hadrat Allah…hanya tinggal setapak je lagi untuk capai Rank Master..rank tertinggi dalam bisness Shaklee..saya tak pernah rasa menyesal bersama Shaklee..malah banyak perkara baik yang saya pelajari..Belajar untuk tidak putus asa, belajar untuk sedar yang rezeki ini datang nya dari Allah..sentiasa berdoa dan meminta dari Nya…merapatkan lagi ukhuwah..kenal hanya melalui FB..tapi masa NC kami bersua muka untuk pertama kalinya..seronokkkk…


Kenangan Sepanjang NC Cycle 2013 / 2014

Seronok nya bila kita memberi..seronok nya bila kita membantu…YA..ini yang saya rasakanbila bersama Shaklee..perasaan ingin membantu keluarga..membantu orang diluar untuk menikmati peluang yang Shaklee bagi..bisness Shaklee bukan untuk kita kaya sorang-sorang..tapi kita gunakan untuk membantu lebih ramai lagi agar merasa apa yang kita rasa..apa yang kita dapat dari Shaklee..TIADA YANG MUSTAHIL bersama SHAKLEE..penuhi IMPIAN anda bersama SHAKLEE..

Yang perlu ada pada diri anda ialah..SEMANGAT, PERASAAN INGIN BELAJAR, TIDAK PUTUS ASA, SUKAKAN CABARAN

Jika anda ingin BERSAMA SAYA BERJUANG UNTUK IMPIAN ANDA..jom sertai saya dalam perniagaan SHAKLEE..saya sedia membantu anda untuk dapat lebih dari apa yang saya perolehi sekarang ini..

Okay..setakat ni dulu cerita saya tentang National Conference 2013 /2014..semoga berjumpa lagi di National Conference 2014 / 2015 pula..jumpa anda semua di PUNCAK!!!!!

Ingin MENJADI AHLI SHAKLEE?????
HUBUNGI :- Jumaah 0194859219 / juevirgocute@yahoo.com

PERBEZAAN VITA-C CHEWABLE 100MG DAN SUSTAINED RELEASED 500MG

Beza kandungan Vita-c Chewable 100mg dan Sustained Released 500mg:

Chewable Vita-C Plus (100mg)
# Mempunyai Vitamin C – 117.90mg
# Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 24.00mg

(provide 2.0mg Hesperidin)
(Provide 2.0mg Lemon Bioflavonoids)
(Provide 1.50mg Orange Biofolavonoids)
(Provide 0.50mg Grapefruit Bioflavanoids)
# Rose Hips Powder – 40.00mg
Sustained Release Vita-C Plus (500mg)
# Mempunyai Vitamin C – 553.00mg
# Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 120.00mg
Kedua-duanya mempunyai kandungan yang sama. Cuma Chewable Vita-C Plus (100mg)mempunyai pertambahan Rose Hips Powder (juga salah satu sumber vitamin c yang hebat). Ia juga dikatakan sebagai ‘stomach tonic’ kerana ia membantu mengubati ulser perut, diarrhea, sembelit dan sebagainya. Selain daripada itu ia turut bertindak terhadap kolesterol, diabetis, tekanan darah tinggi dan sebagainya.

Sama Fungsi dgn Sustained Released Vita-c 500gm?

Ya sama. Fungsinya memang sama. Seperti yang kita dah sedia maklum fungsi Vitamin C sangat banyak:
Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
Merawat jangkitan saluran kencing.
Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat boleh menghubungi saya Jumaah di 0194859219 Pengedar Sah Shaklee ID 880029 atau boleh hubungi melalui email juevirgocute@yahoo.com
FB Jumaah Ahmad Marzuki

BAGAIMANA SET KECANTIKAN SHAKLEE BERTINDAK??

BAGAIMANA SET KECANTIKAN SHAKLEE BERTINDAK??

Kebaikan dan fungsi Vitamin
-Membantu pembentukan kolegen yang penting untuk menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Kolagen adalah sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit.
-antioksida yang baik

-membantu pulihkan sel akibat luka / jerawat.
BAGAIMANA SET KECANTIKAN SHAKLEE BERTINDAK??

Kebaikan dan fungsi Vitamin C
-Membantu pembentukan kolegen yang penting untuk menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Kolagen adalah sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit.
-antioksida yang baik

-membantu pulihkan sel akibat luka / jerawat.
Kebaikan dan fungsi Vitamin B Complex
-Mengandungi B2 iaitu Riboflavin yang dikenali sebagai beauty vitamin.
-Bagus untuk kulit berminyak, whiteheads, blackheads, parut dan kulit kering.
-atasi kelesuan

Kebaikan dan fungsi Vitamin E
-anti oksida yang penting untuk melawan radikal bebas dari memusnahkan sel
-anti aging vitamin
-merawat dan mencerahkan parut
-membantu kemusnahan vitamin A dan C
-membantu penyerapan oksigen

Tambahlah GLA Complex untuk dapatkan hasil yang memuaskan..

Apakah khasiat GLA Complex?
Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan – for those trying to conceive baby!
Melegakan PMS (sindrom pra-haid) – abdominal pain, breast pain
Membantu dalam menangani menopous
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangani ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf

TIPS
Ambil sebiji GLA Complex sebelum tidur, kerana ia dipercayai dapat membantu memecahkan lemak tatkala kita sedang tidur.
GLA Complex juga bagus untuk kestabilan hormon, kesuburan dan kecantikan kulit.
GLA Complex juga bagus untuk mengawal kencing manis, darah tinggi dan kolestrol.

Untuk mendapatkan kesan yang terbaik, boleh juga tambahkan Energizing Soy Protein (ESP) secara berasingan.

-ESP adalah untuk menyokong pembentukan kolagen
-menjadikan kulit lebih anjal, kenyal, gebu dan putih berseri. Ingat, protien adalah makanan kepada sel-sel badan kita.

26 Kelebihan Omega Guard Shaklee Untuk Semua Orang

26 Kelebihan Omega Guard Shaklee Untuk Semua Orang

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
    sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
    ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
    satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
    semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
    berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
    omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
    merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

– Mencegah insomnia
– Mengurangkan tekanan emosi
– Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
– Membantu memperbaiki masalah autism
– Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
– Mengurangkan masalah schizophrenia
 Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak



Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus


Credit : http://sihatmacamyaya.blogspot.com