Kepentingan Omega Guard Shaklee

Info omega

Minyak ikan dalam omega guard 1000mg

DHA 360mg

EPA 540 mg
————-

Omega Guard & Vita C Chewable Sangat Baik Untuk Kesihatan Anak
Omega Guard & Vita C Chewable Sangat Baik Untuk Kesihatan Anak

Apa KEPENTINGAN OmegaGuard?
——————————-
1. Pelincir Sendi – Helps provide the lubrication joints need to function at an effective level.

2. Mengurangkan ketidakselesaan di antara sendi.

3. Memerangi KEDUTAN – Semakin kita berusia,  sell kita akan menipis & berkedut,  pengambilan Omega-3 membantu menebalkan semula dan melicinkan sell kulit.

4. Melindungi penglihatan kita.

5. Pengambilan EPA & DHA setiap hari dapat membantu kesihatan jantung (helps prevent artery-blocking clots).

6. Memerangi Jerawat!!!

7. Memurunkan kadar KOLESTEROL!

8. Meningkatkan KECERDASAN OTAK!

9. Meningkatkan KESUBURAN pada wanita & lelaki – Improves fertility rates in both males and females by improving sperm’s swimming ability and the environment for implantation in women.

10. Vitamin asas untuk KEHAMILAN!

Sumber  rujukan: http://www.doctoroz.com/article/daily-dose-omega-3
___________________

[TESTIMONIAL OMEGA GUARD]

# Anak Batuk Berkahak #
Puan Yeen Maszlee : “Semalam anak saya demam, batuk dan selsema. Saya degil tak nak bagi ubat so saya kasi 2 biji OmegaGuard dan 4 biji Vitamin C. Dari dok demam, dia dah tak demam. Pastu bangun pagi esoknya, terkeluar segumpal kahak kuning…”

# Anak Asthma #
Puan Surynn Zain : “Anak saya saya kasi minum Shaklee Mealshake dan OmegaGuard. Dulu bulan October & November tiap-tiap minggu semput dan terpaksa amik Nebulizer. Alhamdulillah sekarang dah OK…”

# Anak Selsema & Eczema #
Puan Atiqah Aziz : “Saya bagi anak start umur dia setahun setengah. Masa tu nak baikkan selsema dia. Masa tu notice kalau orang demam atau selsema, senang jangkit ke dia. Saya beranikan diri bagi anak makan OmegaGuard. Alhamdulillah, sekarang duduk dekat dengan orang yang demam dan selsema, anak tak kena apa-apapun. Yang bestnya, tak sangka pulak OmegaGuard tolong keringkan eczema anak. Sekarang dah boleh makan macam2..”

Puan Nor Fahidayu Masran : “Saya bagi OmegaGuard time anak saya selsema. Alhamdulillah hingus cepat kering dan tidur malam hidung dah tak sumbat…”

# Anak Hyperactive #
Puan Mumtaz Ummi : “Saya bagi anak saya umur 3 tahun makan start seminggu lepas. Alhamdulillah dia dah start tidur awal. Kalau dulu, pukul 12 baru nak tidur. Dia hyperactive sangat, sekarang dah Nampak perubahan. Dia pun Nampak makin senang nak focus masa buat aktiviti macam mewarna dan menulis. Kalau dulu, tau nak lompat jer!”
———-

Di antara kebaikan Omega 3 untuk kesihatan adalah:

✔Mengurangkan risiko insiden serangan jantung

✔Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung

✔Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu (arrythmia)

✔Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)

✔Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

 

Air Minuman Imune Booster

Di kala hari panas terik ni..tekak rasa haus sangat..boleh demam kalau antibodi lemah..yelah kan dengan cuaca sekarang sekejap hujan sekejap panas..
Petang ni saya buatkan minuman untuk imune booster.
Resepi : 
4 sudu Performance Orange Shaklee
3 hiris lemon
2 hiris orange
600ml air kosong sejuk
1 sachets Nutriferon
Nyummmm..tekak rasa segar😃😃

IBU HAMIL vs DARAH TINGGI

IBU HAMIL vs DARAH TINGGI

==========================

Jika anda adalah ibu yang menghadapi tekanan darah tinggi sewaktu hamil, saya cadangkan untuk anda mengambil Omega Guard, Ostematrix dan Garlic Complex bagi membantu mengatasi masalah anda.

Set Darah Tinggi untuk Ibu Hamil
Set Darah Tinggi untuk Ibu Hamil

💖Omega Guard iaitu minyak ikan Shaklee pula mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala. Omega juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masalah obesiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

💖OsteMatrix pula membantu meringankan stres. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impluls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depress, mood swing dan sakit kepala.

💖Garlic Complex menurunkan tekanan darah tinggi – 2-4tablet garlic dapat menurunkan darah tinggi dengan 8 point. Menghalang alergi – sinus, alergi,asthma, selsema dan hepatitis. Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia. Juga bertindak sebagai Antibiotik yang selamat & semulajadi – Garlic adalah antibiotik semulajadi dan selamat untuk  kegunaan jangka panjang untuk menigkatkan sistem imun tubuh lalu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis Candida

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

13 Khasiat Omega Guard Shaklee

Oyeahhh..3 botol ni belum bertuan..

Minyak ikan Omega Guard Shaklee melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak Omega 3 yang paling tulen dan paling semulajadi.

Beli 2 dapat less 5%..

Antara khasiat Omega Guard Shaklee

🐟Melicinkan kulit dan nampak kemerah-merahan
🐟Mengawal kolestrol dan tekanan darah
🐟Mencegah strok dan masalah obesiti
🐟Memelihara kesihatan jantung
🐟Menyokong kesihatan sendi
🐟Membantu mengawal berat badan
🐟Meningkatkan daya memori
🐟Mengelakkan demam dan asma
🐟Membantu masalah kulit (ekzema)
🐟Membantu perkembangan otak bayi
🐟Meningkatkan kesihatan menyeluruh
🐟Membantu mencairkan kahak
🐟Mengurangkan sakit kepala

#shakleebintulu
#shakleeeffect
#omegaguard

Jue
0194859219

ESP Mampu Beri Rasa Kenyang Berpanjangan

As salam

Selamat Pagi

Pagi tok buka ESP baru😃😃..

Kamek mun minggu sekolah wajib minum ESP setiap pagi sebab kamek selalu sik sempat nak makan nasi mun dah tengahari😭😭😭..

Terkejar-kejar jak rasa bila waktu sekolah..tup-tup jam dah kul 3..dah akhir untuk kamek nak makan nasi..

Alhamdulillah ada ESP..dapat juak cover perut masa lapar..lagipun ESP tok protein..protein memang penting untuk kesihatan organ kita dari dalaman mahupun luaran.

Badan kita terdiri dari 25% protein..no 2 terbanyak..yang paling banyak ialah air iaitu 66%..air wajib minum banyak dalam sehari..lagi-lagi yang ada ambik supplement.

#shakleebintulu
#shakleeeffect
#protein

Jue
0194859219

Masalah Kesuburan Lelaki

Masalah Kesuburan Lelaki

Vitamin C dalam jenis makanan ini mempengaruhi motilitas dan viabilitas sperma. #VitaminC dan #vitaminA yang ditemukan dalam banyak makanan seperti: kangkung, paprika merah, ubi jalar, sayuran kuning dan buah-buahan memiliki zat antioksidan yang dapat meningkatkan jumlah sperma dan mengurangi radikal bebas berbahaya.

Lelaki dengan jumlah sperma dibawah 20 juta dikategorikan infertil dan disaran mengambil makanan yang kaya nutrisi seperti Vitamin B-12, asid askorbik (vitamin C) dan vitamin E.

DHA dan omega-3 asid lemak membantu meningkatkan aliran darah ke alat kelamin dan meningkatkan fungsi seksual. Dari penelitian diketahui bahawa lelaki subur mempunyai asid lemak dalam air maninya lebih banyak berbanding lelaki yang tidak subur.

Makanlah makanan-makanan yang mengandungi banyak asid lemak Omega-3 seperti arugula, ketam, udang, rami, dan ayam. Untuk meningkatkan jumlah sperma, perbanyak makan makanan yang mengandungi omega-3.

Pilihan SHAKLEE

💑Vita C Plus
💑B-Complex
💑Carotomax
💑Vita E Complex
💑Omega Guard

#shakleebintulu
#subur
#sperm
#shakleemalaysia

Jue
0194859219

Turunkan Berat Badan Walaupun Suka Mengunyah

Untuk anda yang ingin kekalkan berat badan walaupun asyik mengunyah😆😆

Supplement dalam set ni
🔥membantu anda membuang dengan mudah serta membersihkan usus yang kotor.

🔥membantu menghancurkan lemak-lemak yang bergumpal dan degil

🔥membakar lemak-lemak degil

🔥minda lebih cerdas

🔥menurunkan berat badan

#shakleebintulu
#shakleeeffect
#slim

Jue
0194859219

Kurangkan Tekanan Perasaan Dengan Mengamalkan Bcomplex

Ehem ehemmm.. Bcomplex ni ada dalam semua set kesihatan Shaklee. Mengandungi asid folic. Para Saintis Shaklee telah mencipta asid folic secara semulajadi yang PERTAMA diDUNIA dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.

Tablet kecil yang berwarna kuning keemasan.

Untuk apa Bcomplex?? bukan ibu hamil & yang menyusukan anak je perlu makan??

Oo silap tu..Bcomplex kena amalkan dari sebelum kahwin lagi..dari zaman remaja hingga ke berusia..dari bujang hingga ke beranak pinak dan bercucu cicit.

Sebab apa kena makan bcomplex??
Bcomplex ni bantu melawan tekanan, memastikan kesihatan fungsi saraf..kalau saraf ada masalah akan ada sakit migrain, kemurungan dan tekanan.

Bcomplex ni anti-stress tau..cuba dan amalkan..so tak lah lepas ni tengok muka orang pun nak marah-marah nak jeling-jeling..

Relax…kalau tak jalan juga ada masalah hati kot..kalau ada masalah hati saya suggest makan DTX Complex pula..buang toksin yang berkumpul dalam hati..kalau kumpul lama-lama nanti jadi racun pula. Membahayakan nyawa.

#shakleebintulu
#shakleeantistress
#EGM

Towkey Shaklee Anak 4
Jue 0194859219

Panduan Menyimpan Susu Ibu

Panduan Penyimpanan Susu IBU
ok hari tu saya ada buat panduan macam mana nak hantar susu BF ke taska kan, apa barang-barang yang perlu uols sediakan, icepack segala bagai semua

ok kali ni sebenarnya lagi basic punya panduan la, mungkin basic ni ramai yang mencari-cari kan

Mula2 kita cerita jangka hayat susu dulu yer

Susu ibu yang diperah boleh disimpan di dalam keadaan dan tempoh masa berikut:
1. Di dalam suhu bilik (19 hingga 26 °C), tahan sehingga 4 jam
2. Di dalam bekas penyejuk (cooler bag/box) (kurang 4 °C), tahan sehingga 12-24 jam
3. Di dalam peti sejuk (kurang 4 °C), tahan sehingga 7 hari
4. Di dalam peti sejuk bahagian beku (-18 hingga -20 °C), tahan antara 3 hingga 6 bulan

Panduan asas penyimpanan susu ibu:

1. Bekas penyimpanan susu hendaklah dibasuh dengan bersih menggunakan sabun, dibilas dengan air didih dan dikeringkan dengan sempurna sebelum digunakan
2. Catatkan tarikh perahan pada bekas susu sebelum menyimpannya
3. Simpan susu dalam kuantiti mencukupi untuk 1 kali penyusuan untuk 1 bekas, contohnya 2 – 4 oz sahaja setiap bekas
4. Jangan penuhkan bekas sehingga ke penutupnya, tinggalkan sedikit ruang untuk membolehkan pengembangan berlaku apabila susu dibekukan
5. Susu yang hendak dibekukan sebaiknya hendaklah disimpan di bahagian sejuk terlebih dahulu sebelum dipindahkan ke bahagian beku peti sejuk
6. Jangan simpan susu perahan di bahagian pintu peti sejuk kerana suhu di bahagian pintu tidak stabil (kerana kekerapan membuka dan menutup pintu peti sejuk)
7. Sebaiknya simpan susu perahan di bahagian paling atas dan paling dalam kerana suhunya lebih stabil dan malar
8. Jika menggunakan bekas penyejuk (cooler bag) pastikan ice pack yang digunakan mencukupi, ganti jika perlu dan kurangkan kekerapan membuka bekas penyejuk

Mencairkan Perahan Susu Ibu yang disejukkan/dibekukan

Haba dan kepanasan melampau boleh memusnahkan enzim, antibodi dan komponen-komponen nutrien penting dalam susu ibu. Oleh itu perahan susu ibu yang disejukkan atau dibekukan perlu dicairkan dengan kaedah yang betul untuk mengurangkan kehilangan nutrien daripadanya.

Ikuti langkah-langkah berikut:

1. Untuk susu perahan yang disimpan di bahagian sejuk di dalam peti sejuk;

* Lalukan bekas/botol susu di bawah aliran air pili untuk beberapa ketika.
* Rendam botol di dalam bekas/mangkuk berisi air panas/air didih selama 5 minit. Jika air menjadi sejuk dan susu belum mencapai suhu yang diingini, tukarkan air rendaman dan rendam lagi untuk beberapa ketika.
* Jika anda dapati susu di dalam botol terpisah kepada 2 bahagian, goyangkan botol beberapa ketika untuk mencampurkan bahagian2 yang terpisah dan menyamaratakan suhunya.
* Rasai suhunya sekali lagi sebelum menyusukan bayi anda

2. Untuk susu perahan yang disimpan di bahagian sejuk beku (freezer);

* Turunkan beberapa botol (ikut keperluan) susu beku daripada bahagian sejuk beku (freezer) ke rak atas bahagian sejuk di dalam peti sejuk anda pada sebelah malam supaya pencairan boleh berlaku secara perlahan-lahan. Ini juga akan menjimatkan masa pencairan apabila hendak memberikan kepada bayi nanti.
* Apabila bersedia untuk memberikannya kepada bayi, keluarkan 1 botol daripada peti sejuk dan cairkan serta panaskan susu seperti langkah 1 di atas.

TIPS PENTING:

1. Gunakan susu perahan yang paling lama disimpan (pastikan tarikh perahan susu dicatat pada botol/bekas sebelum menyimpan susu). Rujuk artikel Penyimpan Susu Ibu.
2. Cairkan dan panaskan susu perahan hanya dalam kuantiti yang diperlukan sahaja.
3. Susu yang sudah dicairkan dan dipanaskan tidak boleh disimpan di dalam peti sejuk semula (walaupun tidak diminum oleh bayi). Susu ini perlu dihabiskan dalam masa 4-6 jam.
4. Susu perahan yang tidak habis diminum oleh bayi boleh disimpan (dalam suhu bilik) untuk tempoh 2-3 jam dan beri kepada bayi pada penyusuan seterusnya.
5. Susu beku yang telah diturunkan ke bahagian sejuk peti sejuk tidak boleh dibekukan semula. Susu ini perlu dihabiskan dalam tempoh 24 jam (dikira daripada masa menurunkannya daripada bahagian sejuk beku).
6. Susu yang telah disimpan di dalam peti sejuk hanya bertahan selama 7 hari. Selepas 7 hari susu yang belum sempat digunakan boleh dinaikkan ke bahagian sejuk beku untuk memanjangkan tempoh penyimpanannya. Tetapi bau dan rasanya mungkin sedikit berubah kerana susu yang disimpan lama di dalam peti sejuk boleh menyerap bau daripada peti sejuk.

TIDAK BOLEH:

* TIDAK BOLEH panaskan susu perahan terus di atas api dapur.
* TIDAK BOLEH panaskan di dalam ketuhar gelombang mikro (microwave oven).
* TIDAK BOLEH didihkan susu perahan.
* Sebab & alasan: susu akan menjadi terlalu panas dan boleh mencederakan bayi, komposisi nutrien juga akan termusnah oleh kepanasan melampau.

Credit : http://www.momschoice.com.my/