Kepentingan Omega Guard Shaklee

Info omega

Minyak ikan dalam omega guard 1000mg

DHA 360mg

EPA 540 mg
————-

Omega Guard & Vita C Chewable Sangat Baik Untuk Kesihatan Anak
Omega Guard & Vita C Chewable Sangat Baik Untuk Kesihatan Anak

Apa KEPENTINGAN OmegaGuard?
——————————-
1. Pelincir Sendi – Helps provide the lubrication joints need to function at an effective level.

2. Mengurangkan ketidakselesaan di antara sendi.

3. Memerangi KEDUTAN – Semakin kita berusia,  sell kita akan menipis & berkedut,  pengambilan Omega-3 membantu menebalkan semula dan melicinkan sell kulit.

4. Melindungi penglihatan kita.

5. Pengambilan EPA & DHA setiap hari dapat membantu kesihatan jantung (helps prevent artery-blocking clots).

6. Memerangi Jerawat!!!

7. Memurunkan kadar KOLESTEROL!

8. Meningkatkan KECERDASAN OTAK!

9. Meningkatkan KESUBURAN pada wanita & lelaki – Improves fertility rates in both males and females by improving sperm’s swimming ability and the environment for implantation in women.

10. Vitamin asas untuk KEHAMILAN!

Sumber  rujukan: http://www.doctoroz.com/article/daily-dose-omega-3
___________________

[TESTIMONIAL OMEGA GUARD]

# Anak Batuk Berkahak #
Puan Yeen Maszlee : “Semalam anak saya demam, batuk dan selsema. Saya degil tak nak bagi ubat so saya kasi 2 biji OmegaGuard dan 4 biji Vitamin C. Dari dok demam, dia dah tak demam. Pastu bangun pagi esoknya, terkeluar segumpal kahak kuning…”

# Anak Asthma #
Puan Surynn Zain : “Anak saya saya kasi minum Shaklee Mealshake dan OmegaGuard. Dulu bulan October & November tiap-tiap minggu semput dan terpaksa amik Nebulizer. Alhamdulillah sekarang dah OK…”

# Anak Selsema & Eczema #
Puan Atiqah Aziz : “Saya bagi anak start umur dia setahun setengah. Masa tu nak baikkan selsema dia. Masa tu notice kalau orang demam atau selsema, senang jangkit ke dia. Saya beranikan diri bagi anak makan OmegaGuard. Alhamdulillah, sekarang duduk dekat dengan orang yang demam dan selsema, anak tak kena apa-apapun. Yang bestnya, tak sangka pulak OmegaGuard tolong keringkan eczema anak. Sekarang dah boleh makan macam2..”

Puan Nor Fahidayu Masran : “Saya bagi OmegaGuard time anak saya selsema. Alhamdulillah hingus cepat kering dan tidur malam hidung dah tak sumbat…”

# Anak Hyperactive #
Puan Mumtaz Ummi : “Saya bagi anak saya umur 3 tahun makan start seminggu lepas. Alhamdulillah dia dah start tidur awal. Kalau dulu, pukul 12 baru nak tidur. Dia hyperactive sangat, sekarang dah Nampak perubahan. Dia pun Nampak makin senang nak focus masa buat aktiviti macam mewarna dan menulis. Kalau dulu, tau nak lompat jer!”
———-

Di antara kebaikan Omega 3 untuk kesihatan adalah:

✔Mengurangkan risiko insiden serangan jantung

✔Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung

✔Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu (arrythmia)

✔Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)

✔Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

 

KENAPA SET KECANTIKAN KURANG BERKESAN???


KENAPA SET KECANTIKAN KURANG BERKESAN???

Kesian dek non…dah berbulan-bulan ambik set kecantikan kulit..tapi hasil masih mengecewakan..semangat hampir hilang dan rasa tertipu dengan produk yang digunakan..sabar ye sayang..mesti ada sebab kenapa kurang berkesan..kenapa ye??? kenapa ye??? kenapa ye???

Ni sy nak kasi taukk..sebelum mengambil apa2 produk kecantikan..pastikan dulu dalaman kita teratur..cek usus..pernah tak detox..dh bertahun2 hidup..dh beribu2 tan makanan masuk dlm perut..dh x tahu brapa tinggi toksin dlm bdn..mesti usus kita tebal dgn sisa2 makanan ni..kalau nak vitamin ni diserap dgn lebih optimum kasi bersih dulu usus dgn Herblax..

Pernah dengar tak apa itu HERBLAX SHAKLEE..produk yang menjadi kegilaan ramai..memang ini yang anda patut ambik n telan untuk pertama sekali kalau nak amal supplimen..

ok..kakak-kakak, abang-abang, adik-adik, makcik-makcik & pakcik-pakcik dah nampak kan gambar HERBLAX ni…sekarang saya bagitahu pula fungsi-fungsi herblax:-

FUNGSI & MANFAAT HERB LAX:-

  • Pembersihan najis yang tersekat.
  • Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi.
  • Mengempiskan perut.
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebagai minuman teh herba.



Ok..selepas tu bila dh bersih usus..telan GLA pula utk stabilkn hormon..jom kita tengok pula apa fungsi GLA Complex..semua golongan boleh consume GLA ni..

KEBAIKAN GLA COMPLEX SHAKLEE:-


1. HERBA TRADISI YANG DIPERCAYAI

– Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2. MENGAWAL SELIA ESTROGEN & TESTOSTERON
– GLA membentuk prostaglandinuntuk mengawal selia hormon LELAKI dan WANITA, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, MOOD SWING, retensi air dan sakit payudara.

3. MELAMBATKAN MENOPAUS
– Memeperbaiki keadaan menopous spt HOT FLASHES, INSOMNIA, ketidakhadaman ,depresi.Pengambilan jangka panjang akan MELAMBATKAN PENUAAN, MENGETATKAN UTERUS, memberi tone kepada uterus untuk KULIT LEBIH MUDA.

4. PELANGSINGAN DAN MENGHALANG TAMBAH BERAT BADAN

– Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai berat badan cantik.

5. MEMPERBAIKI TEKSTUR RAMBUT
– Memperbaiki rambut kering dan rambut gugur.

6. MENENTANG KANSER
– GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

7. MEMPERBAIKI PROSTATOMEGALY
– GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

8. MEMPERBAIKI INFLAMASI KULIT
– Ianya mengurangkan inflamasi kulit ,eczema, allergi, kagatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap.
– Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yan terjadi dari RHEUMATISMA & ARTRITIS.

9. MENGHALANG KOMPLIKASI DIABETES
– Merendahkan kadar kandungan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.
– Meringan kan kebas dan kesakitan di sebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.

10. MENGHALANG TEKANAN DARAH TINGGI
– Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti ARTERIOSKLEROSIS dan MYOCARDIAL INFARCTION.

Antara tanda-tanda hormone badan kita yang tidak seimbang ialah:
– Keletihan
– Jerawat dan masalah kulit
– Emosi yang tidak stabil (mood swing)
– Masalah berat badan
– Hilang nafsu seks
– Cepat lupa

See..betapa pentingnya kenapa kita perlu stabilkan hormon dulu..apa tunggu lagi..jom dapatkan HERBLAX + GLA Complex untuk penjagaan usus dan stabilkan hormon..

klik untuk pembelian https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=866c7ee013c58f01fa153a8d32c9ed57

dan untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Puan Jumaah di 0194859219..saya sedia membantu