Kepentingan Omega Guard Shaklee

Info omega

Minyak ikan dalam omega guard 1000mg

DHA 360mg

EPA 540 mg
————-

Omega Guard & Vita C Chewable Sangat Baik Untuk Kesihatan Anak
Omega Guard & Vita C Chewable Sangat Baik Untuk Kesihatan Anak

Apa KEPENTINGAN OmegaGuard?
——————————-
1. Pelincir Sendi – Helps provide the lubrication joints need to function at an effective level.

2. Mengurangkan ketidakselesaan di antara sendi.

3. Memerangi KEDUTAN – Semakin kita berusia,  sell kita akan menipis & berkedut,  pengambilan Omega-3 membantu menebalkan semula dan melicinkan sell kulit.

4. Melindungi penglihatan kita.

5. Pengambilan EPA & DHA setiap hari dapat membantu kesihatan jantung (helps prevent artery-blocking clots).

6. Memerangi Jerawat!!!

7. Memurunkan kadar KOLESTEROL!

8. Meningkatkan KECERDASAN OTAK!

9. Meningkatkan KESUBURAN pada wanita & lelaki – Improves fertility rates in both males and females by improving sperm’s swimming ability and the environment for implantation in women.

10. Vitamin asas untuk KEHAMILAN!

Sumber  rujukan: http://www.doctoroz.com/article/daily-dose-omega-3
___________________

[TESTIMONIAL OMEGA GUARD]

# Anak Batuk Berkahak #
Puan Yeen Maszlee : “Semalam anak saya demam, batuk dan selsema. Saya degil tak nak bagi ubat so saya kasi 2 biji OmegaGuard dan 4 biji Vitamin C. Dari dok demam, dia dah tak demam. Pastu bangun pagi esoknya, terkeluar segumpal kahak kuning…”

# Anak Asthma #
Puan Surynn Zain : “Anak saya saya kasi minum Shaklee Mealshake dan OmegaGuard. Dulu bulan October & November tiap-tiap minggu semput dan terpaksa amik Nebulizer. Alhamdulillah sekarang dah OK…”

# Anak Selsema & Eczema #
Puan Atiqah Aziz : “Saya bagi anak start umur dia setahun setengah. Masa tu nak baikkan selsema dia. Masa tu notice kalau orang demam atau selsema, senang jangkit ke dia. Saya beranikan diri bagi anak makan OmegaGuard. Alhamdulillah, sekarang duduk dekat dengan orang yang demam dan selsema, anak tak kena apa-apapun. Yang bestnya, tak sangka pulak OmegaGuard tolong keringkan eczema anak. Sekarang dah boleh makan macam2..”

Puan Nor Fahidayu Masran : “Saya bagi OmegaGuard time anak saya selsema. Alhamdulillah hingus cepat kering dan tidur malam hidung dah tak sumbat…”

# Anak Hyperactive #
Puan Mumtaz Ummi : “Saya bagi anak saya umur 3 tahun makan start seminggu lepas. Alhamdulillah dia dah start tidur awal. Kalau dulu, pukul 12 baru nak tidur. Dia hyperactive sangat, sekarang dah Nampak perubahan. Dia pun Nampak makin senang nak focus masa buat aktiviti macam mewarna dan menulis. Kalau dulu, tau nak lompat jer!”
———-

Di antara kebaikan Omega 3 untuk kesihatan adalah:

✔Mengurangkan risiko insiden serangan jantung

✔Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung

✔Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu (arrythmia)

✔Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)

✔Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

 

Vivix Tonik Ajaib


VIVIX mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine,Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan POLIFENOL.





Apa itu POLIFENOL???

POLIFENOL merupakan SEBATIAN TUMBUHAN yang mempunyai KHASIAT ANTIOKSIDA TERTINGGI terhadap kesan PENUAAN SEL.

Salah satu POLIFENOL yang kuat ialah RESVERATROL.

Apa itu RESVERATROL???

Resveratrol adalah salah satu sebatian polifenol yang terdapat pada tumbuhan dan dimanfaatkan dalam bidang perubatan. Sebatian tersebut digolongkan sebagai sebatian fitoaleksin, iaitu sebatian yang dihasilkan tanaman sebagai respon terhadap kemasukan patogen atau penyakit.

Pada tahun 1940, resveratrol ditemukan pertama kali di akar tanaman” Veratrum grandiflorum”.
Resveratrol banyak terdapat pada Polygonum cuspidatum, anggur

VIVIX SHAKLEE tonik anti penuaan terbaik dunia yang mengandungi 10 KALI RESVERATROL

Fungsi Vivix SHAKLEE :

1. Memperbaiki DNA.
Setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA (akibat radikal bebas antaranya) yg menyebabkn proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkn dan melindungi DNA sel kita & melambatkn proses tersebut.
Vivix sesuai diambil oleh mereka yg selesai menjalani rawatan pemulihan kanser spt kimoterapi bg mengembalikn sel tubuhnya kpd asal

2. Memperbaiki Tenaga Sel
Semakin tubuh kita terdedah kpd penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akn menurunkn fungsi sel. Vivix membntu menguatkn sel tubuh

3. Membantu Meningkatkn Fungsi Otak, Kardiovaskular, imuniti & Sendi
Semakin kita tua, semakin byk rasa sakit2 dtubuh bdn, ingatan juga kian lemah. Vivix membantu mengembalikn keremajaan.


Ada 4 mekanisme penting VIVIX

1. MEMPERTAHANKAN DNA
2. MEMBERI TENAGA DNA
3. MEMULIHKAN DNA
4. MENINGKATKAN DNA

Keempat2 mekanisme ni perlu ada untuk melindungi tubuh manusia dari masalah kesihatan..

Seperti sukan bola sepak..kalau defense tak dapat pertahankan pintu goal..pasukan pula bermain dengan kurang bertenaga..penjaga goal pula kurang fokus dalam meningkatkan kawalan supaya bola x masuk dalam gawang..dengan itu memudahkan pihak lawan utk menjaringkan goal..

Begitu juga dlm sistem pertahanan tubuh kita..kalau DNA kita rosak..x bertenaga, x kuat dengan senang virus n penyakit akan menyerang..kulit pun akan nampak tua dari umur sebenar..

Siapa Yang Perlukan VIVIX Shaklee?

  1. Pesakit SLE
  2. Wanita/Lelaki yang berisiko penyakit kanser akibat keturunan atau YANG SUDAH menghidap kanser
  3. Diabetes
  4. Strok
  5. Darah tinggi
  6. Cyst
  7. Bantu baik pulih ketagihan rokok
  8. Mempunyai masalah mata
  9. Pesakit jantung
  10. Membantu mengurangkan insiden nyanyuk..
  11. Wanita/Lelaki yang ingin menjaga kecantikan & kesihatan keseluruhan
  12. Anti Penuaan yang hebat
  13. Wanita/Lelaki yang ingin mengurangkan APA JUA jenis penyakit

untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi boleh hubungi Jumaah 0194859219