Bagaimana Lecithin Membantu Anda Slim

LECITHIN.jpg

Mak-mak budak semua teringin nak slim kembali seperti waktu zaman dara dulu. Dengan keadaan sekarang ramai yang takde masa nak uruskan diri sendiri. Yelah masa keja lagi, nak urus anak-anak lagi, nak urus suami lagi. Sebab tu ramai dikalangan ibu-ibu takde masa yang tetap untuk makan. Kadang-kadang hanya sempat makan roti. tapi bukan sekeping..berkeping-keping coz kalau makan sekeping tak cukup. Kalau makan nasi pula time suap anak pun makan time anak tidur pun makan. Maka menjadi lah lemak-lemak dalam badan.

Saya dah lalui semua masalah ni. Masa lahirkan anak yang kedua berat badan memang tak dapat control. Saya dapat rasa tahap kesihatan mula merosot sebab berat badan naik. 65kg dengan ketinggian 147cm. Memang tak normal

Tapi sekarang berat saya dah turun. Saya makan macam biasa. Takde control sangat. Cuma saya elakkan minum air manis / bergula.  Sekarang berat saya maintain 53-55kg.

Saya amalkan Lecithin Shaklee dalam diet harian. Lecithin ni senang je nak makan. ia dalam bentuk kapsul.

Apa Itu Lecithin
Lecithin adalah keperluan setiap sel dalam badan. Ia adalah merupakan gabungan kolina, inosite dan asid2 lemak yg lain.

Kandungan dalam LECITHIN adalah:

  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.


Sumber makanan yang tinggi LECITHIN:

  • Soya
  • Telur
  • Lecithin Shaklee dibuat dari soya yang diproses secara semulajadi.


Faedah dan kegunaan LECITHIN:

  1. Lecithin membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi bagi lemak di dalam darah. lecithin ni emulsifier yang sangat power!
  2. Mencerdaskan otak dan mengurangkan nyanyuk.
  3. Mengawal penggumpalan platlet darah.
  4. Menggalakkan penyerapan vitamin ADEK.
  5. Membersihkan saluran darah
  6. Menggalakkan metabolisma lemak.
  7. Mencairkan lemak – turunkan paras kolesterol.
  8. Mengawal kehilangan air oleh kulit.
  9. Menjaga kesihatan membran sel.
  10. Menjaga kesihatan saraf.
  11. Penting dalam penghasilan hormon.
  12. Untuk rambut yang sihat.



Siapa yang memerlukan LECITHIN

  • Pesakit DIABETES – mereka tak boleh kekurangan lecithin
  • Pesakit BUAH PINGGANG – kolina dalam lecithin meringankan tugas buH pinggang untuk memproses protein
  • Penderita KEGUGURAN RAMBUT – memerlukan lecithin kerana kekurangan inositol (komponen dalam lecithin menyebabkan keguguran rambut).
  • Pesakit STROK.
  • Orang yang banyak mengambil karbohidrat kerana ia boleh membentuk lemak dalam darah.
  • Orang yang mengalami KOLESTEROL TINGGI.
  • Orang yang mengalami masalah fokus, terutama koordinasi anggota badan.
  • Pelupa.
  • Ibu menyusu untuk lancarkan air susu dan merawat bengkak susu.
  • Mereka yang nak kurus, termasuk ibu yang menyusu.



Kesan kekurangan LECITHIN

  • Rambut gugur
  • Tidak dapat fokus dengan baik
  • Sering sakit dan mengalami keradangan.

Jadi sesuai lah Lecithin ni dalam proses menurunkan berat badan. 

Bulan ni Shaklee baik hati sebab adakan promosi untuk Lecithin dan sekali dengan Alfalfa Complex iaitu agen detox dalam proses slimming.



Jangan lupa dapatkan set Slimming anda hari ini

Jumaah Ahmad Marzuki
Towkey Shaklee Anda
Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
Whatsapp: 0194859219

2 thoughts on “Bagaimana Lecithin Membantu Anda Slim”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge