Seronok nya Home Spa

Seronok nya bila ber’facial’ sendiri kat rumah..tak perlu nak pergi spa..boleh je buat facial kat rumah.

ni yang akak buat hujung minggu baru-baru ni..buat ‘home spa’ guna produk Shaklee..

Produk Shaklee yang digunakan untuk Home Spa
Produk Shaklee yang digunakan untuk Home Spa

Home Spa ni saya buat kat anak buah..sebab dia ada masalah jerawat. Ye lah kan remaja..hormon tak menentu..bila jadi macam tu cepat je mak-mak jerawat ni naik.

Kelengkapan untuk ber'facial'
Kelengkapan untuk ber’facial’
Bermasker alfalfa
Bermasker alfalfa

Proses bermasker alfalfa ni juga akak jadikan sebagai scrub untuk buang sel-sel kulit mati atau rosak.

Bermasker Esp + Vita C Plus + Yogurt Asli
Bermasker Esp + Vita C Plus + Yogurt asli

Kenapa akak gunakan ESP dan vita C plus sebagai masker. Esp shaklee merupakan protein dari soya. Protein sangat baik untuk pertumbuhan sel-sel baru yang sihat. Manakala vita c pula merupakan agen antioksidan yang tinggi.

Selesai proses bermasker, akak teruskan dengan sapuan produk Shaklee Nutriwhite Skin Care..

Dan ini hasil nya..tadaaaaa

Kulit nampak cerah dan glowing
Kulit nampak cerah dan glowing

Untuk akak-akak yang ingin pengalaman berfacial dirumah atau home spa boleh hubungi akak ye.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

FB: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

 

Kepentingan Omega Guard Shaklee

Info omega

Minyak ikan dalam omega guard 1000mg

DHA 360mg

EPA 540 mg
————-

Omega Guard & Vita C Chewable Sangat Baik Untuk Kesihatan Anak
Omega Guard & Vita C Chewable Sangat Baik Untuk Kesihatan Anak

Apa KEPENTINGAN OmegaGuard?
——————————-
1. Pelincir Sendi – Helps provide the lubrication joints need to function at an effective level.

2. Mengurangkan ketidakselesaan di antara sendi.

3. Memerangi KEDUTAN – Semakin kita berusia,  sell kita akan menipis & berkedut,  pengambilan Omega-3 membantu menebalkan semula dan melicinkan sell kulit.

4. Melindungi penglihatan kita.

5. Pengambilan EPA & DHA setiap hari dapat membantu kesihatan jantung (helps prevent artery-blocking clots).

6. Memerangi Jerawat!!!

7. Memurunkan kadar KOLESTEROL!

8. Meningkatkan KECERDASAN OTAK!

9. Meningkatkan KESUBURAN pada wanita & lelaki – Improves fertility rates in both males and females by improving sperm’s swimming ability and the environment for implantation in women.

10. Vitamin asas untuk KEHAMILAN!

Sumber  rujukan: http://www.doctoroz.com/article/daily-dose-omega-3
___________________

[TESTIMONIAL OMEGA GUARD]

# Anak Batuk Berkahak #
Puan Yeen Maszlee : “Semalam anak saya demam, batuk dan selsema. Saya degil tak nak bagi ubat so saya kasi 2 biji OmegaGuard dan 4 biji Vitamin C. Dari dok demam, dia dah tak demam. Pastu bangun pagi esoknya, terkeluar segumpal kahak kuning…”

# Anak Asthma #
Puan Surynn Zain : “Anak saya saya kasi minum Shaklee Mealshake dan OmegaGuard. Dulu bulan October & November tiap-tiap minggu semput dan terpaksa amik Nebulizer. Alhamdulillah sekarang dah OK…”

# Anak Selsema & Eczema #
Puan Atiqah Aziz : “Saya bagi anak start umur dia setahun setengah. Masa tu nak baikkan selsema dia. Masa tu notice kalau orang demam atau selsema, senang jangkit ke dia. Saya beranikan diri bagi anak makan OmegaGuard. Alhamdulillah, sekarang duduk dekat dengan orang yang demam dan selsema, anak tak kena apa-apapun. Yang bestnya, tak sangka pulak OmegaGuard tolong keringkan eczema anak. Sekarang dah boleh makan macam2..”

Puan Nor Fahidayu Masran : “Saya bagi OmegaGuard time anak saya selsema. Alhamdulillah hingus cepat kering dan tidur malam hidung dah tak sumbat…”

# Anak Hyperactive #
Puan Mumtaz Ummi : “Saya bagi anak saya umur 3 tahun makan start seminggu lepas. Alhamdulillah dia dah start tidur awal. Kalau dulu, pukul 12 baru nak tidur. Dia hyperactive sangat, sekarang dah Nampak perubahan. Dia pun Nampak makin senang nak focus masa buat aktiviti macam mewarna dan menulis. Kalau dulu, tau nak lompat jer!”
———-

Di antara kebaikan Omega 3 untuk kesihatan adalah:

✔Mengurangkan risiko insiden serangan jantung

✔Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung

✔Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu (arrythmia)

✔Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)

✔Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

 

Air Minuman Imune Booster

Di kala hari panas terik ni..tekak rasa haus sangat..boleh demam kalau antibodi lemah..yelah kan dengan cuaca sekarang sekejap hujan sekejap panas..
Petang ni saya buatkan minuman untuk imune booster.
Resepi : 
4 sudu Performance Orange Shaklee
3 hiris lemon
2 hiris orange
600ml air kosong sejuk
1 sachets Nutriferon
Nyummmm..tekak rasa segar😃😃

IBU HAMIL vs DARAH TINGGI

IBU HAMIL vs DARAH TINGGI

==========================

Jika anda adalah ibu yang menghadapi tekanan darah tinggi sewaktu hamil, saya cadangkan untuk anda mengambil Omega Guard, Ostematrix dan Garlic Complex bagi membantu mengatasi masalah anda.

Set Darah Tinggi untuk Ibu Hamil
Set Darah Tinggi untuk Ibu Hamil

💖Omega Guard iaitu minyak ikan Shaklee pula mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala. Omega juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masalah obesiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

💖OsteMatrix pula membantu meringankan stres. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impluls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depress, mood swing dan sakit kepala.

💖Garlic Complex menurunkan tekanan darah tinggi – 2-4tablet garlic dapat menurunkan darah tinggi dengan 8 point. Menghalang alergi – sinus, alergi,asthma, selsema dan hepatitis. Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia. Juga bertindak sebagai Antibiotik yang selamat & semulajadi – Garlic adalah antibiotik semulajadi dan selamat untuk  kegunaan jangka panjang untuk menigkatkan sistem imun tubuh lalu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis Candida

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

img_2240

Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
♥ sms/whatsApp: 019-4859219
♥ Emel : aisyalyariana@gmail.com

Bagaimana Lecithin Membantu Anda Slim

Mak-mak budak semua teringin nak slim kembali seperti waktu zaman dara dulu. Dengan keadaan sekarang ramai yang takde masa nak uruskan diri sendiri. Yelah masa keja lagi, nak urus anak-anak lagi, nak urus suami lagi. Sebab tu ramai dikalangan ibu-ibu takde masa yang tetap untuk makan. Kadang-kadang hanya sempat makan roti. tapi bukan sekeping..berkeping-keping coz kalau makan sekeping tak cukup. Kalau makan nasi pula time suap anak pun makan time anak tidur pun makan. Maka menjadi lah lemak-lemak dalam badan.

Saya dah lalui semua masalah ni. Masa lahirkan anak yang kedua berat badan memang tak dapat control. Saya dapat rasa tahap kesihatan mula merosot sebab berat badan naik. 65kg dengan ketinggian 147cm. Memang tak normal

Tapi sekarang berat saya dah turun. Saya makan macam biasa. Takde control sangat. Cuma saya elakkan minum air manis / bergula.  Sekarang berat saya maintain 53-55kg.

Saya amalkan Lecithin Shaklee dalam diet harian. Lecithin ni senang je nak makan. ia dalam bentuk kapsul.

Apa Itu Lecithin
Lecithin adalah keperluan setiap sel dalam badan. Ia adalah merupakan gabungan kolina, inosite dan asid2 lemak yg lain.

Kandungan dalam LECITHIN adalah:

  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.


Sumber makanan yang tinggi LECITHIN:

  • Soya
  • Telur
  • Lecithin Shaklee dibuat dari soya yang diproses secara semulajadi.


Faedah dan kegunaan LECITHIN:

  1. Lecithin membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi bagi lemak di dalam darah. lecithin ni emulsifier yang sangat power!
  2. Mencerdaskan otak dan mengurangkan nyanyuk.
  3. Mengawal penggumpalan platlet darah.
  4. Menggalakkan penyerapan vitamin ADEK.
  5. Membersihkan saluran darah
  6. Menggalakkan metabolisma lemak.
  7. Mencairkan lemak – turunkan paras kolesterol.
  8. Mengawal kehilangan air oleh kulit.
  9. Menjaga kesihatan membran sel.
  10. Menjaga kesihatan saraf.
  11. Penting dalam penghasilan hormon.
  12. Untuk rambut yang sihat.



Siapa yang memerlukan LECITHIN

  • Pesakit DIABETES – mereka tak boleh kekurangan lecithin
  • Pesakit BUAH PINGGANG – kolina dalam lecithin meringankan tugas buH pinggang untuk memproses protein
  • Penderita KEGUGURAN RAMBUT – memerlukan lecithin kerana kekurangan inositol (komponen dalam lecithin menyebabkan keguguran rambut).
  • Pesakit STROK.
  • Orang yang banyak mengambil karbohidrat kerana ia boleh membentuk lemak dalam darah.
  • Orang yang mengalami KOLESTEROL TINGGI.
  • Orang yang mengalami masalah fokus, terutama koordinasi anggota badan.
  • Pelupa.
  • Ibu menyusu untuk lancarkan air susu dan merawat bengkak susu.
  • Mereka yang nak kurus, termasuk ibu yang menyusu.



Kesan kekurangan LECITHIN

  • Rambut gugur
  • Tidak dapat fokus dengan baik
  • Sering sakit dan mengalami keradangan.

Jadi sesuai lah Lecithin ni dalam proses menurunkan berat badan. 

Bulan ni Shaklee baik hati sebab adakan promosi untuk Lecithin dan sekali dengan Alfalfa Complex iaitu agen detox dalam proses slimming.



Jangan lupa dapatkan set Slimming anda hari ini

Jumaah Ahmad Marzuki
Towkey Shaklee Anda
Fb: Jumaah Ahmad Marzuki
Whatsapp: 0194859219

Berita Baik Untuk Ibu Bersalin & Berpantang

Berita baik untuk ibu-ibu yang baru lepas bersalin yang mengalami masalah

💐air susu kurang
💐bengkak susu / saluran susu tersumbat
💐badan berangin
💐mudah lenguh dan sakit sendi
💐badan berangin

Berita baik untuk ibu-ibu yang baru lepas bersalin yang risau

💐berat badan tak turun-turun
💐simptom mudah lupa
💐ingin kembali ke berat / bmi normal

Berita baik untuk ibu-ibu yang baru lepas bersalin yang mudah

💐demam waktu dalam pantang
💐pening kepala
💐selsema dan batuk
💐baby mudah demam dan selsema

 Ini semua masalah-masalah yang sering menggangu ibu-ibu bersalin dan dalam berpantang.

Bulan ni Shaklee bagi promotion untuk Alfalfa Complex , Lecithin & Nutriferon. 3 item ni sesuai untuk ibu-ibu sekalian.

Ibu Bersalin Seorang Pejuang

#ibubersalin
#breastfeeding
#shakleebintulu

Towkey Shaklee Anak 4
Jue 0194859219

13 Khasiat Omega Guard Shaklee

Oyeahhh..3 botol ni belum bertuan..

Minyak ikan Omega Guard Shaklee melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak Omega 3 yang paling tulen dan paling semulajadi.

Beli 2 dapat less 5%..

Antara khasiat Omega Guard Shaklee

🐟Melicinkan kulit dan nampak kemerah-merahan
🐟Mengawal kolestrol dan tekanan darah
🐟Mencegah strok dan masalah obesiti
🐟Memelihara kesihatan jantung
🐟Menyokong kesihatan sendi
🐟Membantu mengawal berat badan
🐟Meningkatkan daya memori
🐟Mengelakkan demam dan asma
🐟Membantu masalah kulit (ekzema)
🐟Membantu perkembangan otak bayi
🐟Meningkatkan kesihatan menyeluruh
🐟Membantu mencairkan kahak
🐟Mengurangkan sakit kepala

#shakleebintulu
#shakleeeffect
#omegaguard

Jue
0194859219

ESP Mampu Beri Rasa Kenyang Berpanjangan

As salam

Selamat Pagi

Pagi tok buka ESP baru😃😃..

Kamek mun minggu sekolah wajib minum ESP setiap pagi sebab kamek selalu sik sempat nak makan nasi mun dah tengahari😭😭😭..

Terkejar-kejar jak rasa bila waktu sekolah..tup-tup jam dah kul 3..dah akhir untuk kamek nak makan nasi..

Alhamdulillah ada ESP..dapat juak cover perut masa lapar..lagipun ESP tok protein..protein memang penting untuk kesihatan organ kita dari dalaman mahupun luaran.

Badan kita terdiri dari 25% protein..no 2 terbanyak..yang paling banyak ialah air iaitu 66%..air wajib minum banyak dalam sehari..lagi-lagi yang ada ambik supplement.

#shakleebintulu
#shakleeeffect
#protein

Jue
0194859219

Masalah Kesuburan Lelaki

Masalah Kesuburan Lelaki

Vitamin C dalam jenis makanan ini mempengaruhi motilitas dan viabilitas sperma. #VitaminC dan #vitaminA yang ditemukan dalam banyak makanan seperti: kangkung, paprika merah, ubi jalar, sayuran kuning dan buah-buahan memiliki zat antioksidan yang dapat meningkatkan jumlah sperma dan mengurangi radikal bebas berbahaya.

Lelaki dengan jumlah sperma dibawah 20 juta dikategorikan infertil dan disaran mengambil makanan yang kaya nutrisi seperti Vitamin B-12, asid askorbik (vitamin C) dan vitamin E.

DHA dan omega-3 asid lemak membantu meningkatkan aliran darah ke alat kelamin dan meningkatkan fungsi seksual. Dari penelitian diketahui bahawa lelaki subur mempunyai asid lemak dalam air maninya lebih banyak berbanding lelaki yang tidak subur.

Makanlah makanan-makanan yang mengandungi banyak asid lemak Omega-3 seperti arugula, ketam, udang, rami, dan ayam. Untuk meningkatkan jumlah sperma, perbanyak makan makanan yang mengandungi omega-3.

Pilihan SHAKLEE

💑Vita C Plus
💑B-Complex
💑Carotomax
💑Vita E Complex
💑Omega Guard

#shakleebintulu
#subur
#sperm
#shakleemalaysia

Jue
0194859219