9 Krisis Pemulihan Berkaitan Dengan Tubuh

Assalamualaikum..selamat tengahari semua..ada yang tengah berehat sekarang..atau ada yang tengah masak dan ada juga yang sudah selesai menjamah makanan tengahari..

Hari ni saya nak cerita serba sedikit tentang ‘Krisis Pemulihan’ atau selalu kita sebut HEALING CRISIS..

Apa itu Krisis Pemulihan / Healing Crisis??

♡ Sesetengah orang akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil supplemen dietary. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit, tetapi sebenarnya tidak. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplemen, krisis pemulihan terjadi.

♡Hendaklah diketahui sepanjang jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari, walaubagaimanapun tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih.

♡ Biasanya krisis pemulihan ini berbeza antara individu dan akan berlalu 1 hingga 2 minggu. Minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya dan makan lebih sayuran dan buahan sepanjang tempoh krisis pemulihan.

9 Krisis Pemulihan Berkaitan Dengan Tubuh

1. SAKIT PADA TUBUH
– Mengawal selia nadi dan saraf

2. SAKIT
– Meneutralkan tubuh asidik
– Akibat dari salur darah tersumbat dan peredaran darah yang lemah. Tu uh sedang membersihkan salur darah saluran tenaga.

3. KEJANG DENGAN TIBA-TIBA
– Nadi, saraf dan organ lain sedang mengawal selia

4. TUBUH RASA KETAT DENGAN MENDADAK
– Proses peredaran dadah.

5. SELERA KUAT
– Tanda jangka pendek sel menjadi lebih sihat dan diaktifkan.

6. PENAT & MALAS
– Tahap keasidan tubuh yang tinggi.
– Mengawal selia sedang berlangsung, tubuh perlu rehat untuk pulih.
– Stress dan keresahan yang berpanjangan.

7. ISOMNIA
– Jangkamasa kawal selia sel-sel tubuh.

8. TUBUH ‘PANAS’ (DEHIDRASI)
– Tahap keasidan tubuh yang tinggi, terutama toksin yang disimpan di dalam lemak.
– Detoks melalui pembakaran lemak menyebabkan ‘panas’ pada tubuh.
– Ambil lebih sayuran, buah-buahan & minum air debgan banyak.

9. TUBUH BERASA RINGAN
– Penghasilan tenaga dalaman untuk mengekalkan kesihatan.

Alhamdulillah..tubuh anda akan berasa ringan dan cergas selepas berjaya melalui tempoh krisis pemulihan..anda perlu banyak-banyak bersabar dan kuat untuk kekal sihat dan sentiasa ceria.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi PERCUMA!!!!

FB: Jumaah Ahmad Marzuki
Call /Whatsapp : 0194859219
Page : Supplemen Harian / Health & Beauty

Performance® Natural Orange – Rahsia Kekal Bertenaga

Performance® Natural Orange

Minuman Penghidratan Tulen
Kod Produk:11002 (539 g)
Retail Price : RM82.50

Memuaskan Dahaga Para Juara

Penyahhidratan merupakan faktor utama yang sering mengakibatkan kelesuan dan menjejaskan prestasi atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal mampu menghidratkan tubuh dengan lebih berkesan berbanding air. Di samping itu, Performance mengandungi lebih banyak elektrolit dan membekalkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman penghidratan terkemuka.

Rumusan elektrolit proprietari OPTI-LTYE™ dengan campuran unik karbohidrat kami bertindak pantas untuk memberikan tenaga serta-merta yang berkekalan serta merangsang penghidratan optimum.

Terbukti secara Klinikal

Ujian makmal terhadap atlet cemerlang menunjukkan bahawa Performance Shaklee membekalkan spektrum elektrolit yang menyeluruh, termasuk kalsium dan magnesium (ciri unik yang tidak dimiliki oleh jenama terkemuka)
Ambil yang Terbaik, Serlahkan yang Terbaik

Dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat meningkatkan prestasi anda, membantu anda menjalani latihan lebih lama dan mengembalikan tenaga dengan lebih cepat, Shaklee Sports Nutrition adalah pilihan bijak untuk memberikan apa yang tubuh anda perlukan sebelum, semasa dan selepas latihan. Jaminan Ketulenan Shaklee

Fakta menarik tentang Performance Drink.

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
4. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.

Siapa yang memerlukan Performance Drink

  1. Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah
  2. Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
  3. Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
  4. Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  5. Para pesakit yang menghidap gout.
  6. Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  7. Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
  8. Anak-anak yang demam.
  9. Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
  10. Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.

Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis atau pengawet
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Pengedar Sah Shaklee anda,
Jumaah Ahmad Marzuki
0194859219