Pahala Vs Markah

[Pahala Vs Markah]

Cuti sekolah dah nak bermula..anak2 dah sibuk tanya tab, ipad..semuanya masih dalam simpanan mama..sembunyikan dari penglihatan anak-anak..

Shhhhhh…tempat mama sembunyikan tab & ipad..hihi

Ada syarat nak keluarkan tab & ipad kali ni..sebab dah banyak kali anak2 mungkir janji..

Syarat nak keluarkan tab & ipad kena dapatkan 50 markah..bagaimana nak dapat markah ni???haaaaaa..kena buat pahala & bantu mama..

Setiap pertolongan dan berperangai baik akan dapat 1 markah..kiranya buat pahala..tolong mama kemas rumah..tolong mama ambil air..jaga perangai..jangan gaduh2..jangan marah2 bila mama tegur n nasihat..tu semua ada markah..sebelum tidur malam kena baca doa sama2..dah baring kena istighfar..jangan bercakap-cakap lagi kalau nak tidur..kalau ada berbuat salah atau bergaduh dan tak dengar nasihat..tolak 1 markah..

Alhamdulillah..masing2 sibuk kumpul markah..yang ketara sekali excited nak markah ialah si abang..sebab saya tahu dia nak main game COC..

Syarat bukan tu je..kalau dah dapat tab & ipad..dan anak-anak buat perangai balik..mama akan sembunyikan semula semuanya..

So..pendek kata..kena bersikap baik dan sentiasa berbuat baik..kalau tak..kurang lah markah..tak dapat lah nak main tab cuti ni..hihihi..

Selamat berjuang untuk anak2..kumpul markah dan pahala..😄😄😄😄😄😄

NAK CERGAS WALAU BERBADAN DUA

Anda hamil..tahniah!!!!..tapi muka pucat dan tak bertenaga..paksa kan diri untuk makan vitamin / supplemen yang dibekalkan..saya pilih vitamin Shaklee kerana dijamin tiada bahan SINTETIK..MESRA..SEMULAJADI & BERKESAN..

Antara supplemen untuk ibu hamil yang tiada bahan sintetik

Vita c Shaklee –
Membantu bekalkan keperluan vitamin c harian tubuh.
Bertindak sebagai antioksidan pencegah kanser.
Menguatkan imun badan

Vitalea Shaklee –
Membekalkan zat besi untuk penghasilan darah yang cukup.
Elakkan pitam dan anemia (kekurangan sel darah merah).
Wajah tidak kelihatan pucat

B Complex Shaklee –
mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .
Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.
Mengurangkan rasa stress / tekanan

Omega Guard shaklee –
Membekalkan DHA untuk perkembangan otak bayi
Membantu mengawal stress pada ibu
Membantu mengawal berat badan semasa mengandung dengan memecahkan lemak.

Ostematrix shaklee –
Membekalkan kalsium untuk membina tulang dan sel bayi
Mengelakkan kekejangan otot dan sakit badan
Mengelakkan sembelit. Senang membuang dan lawas
Menstabilkan denyutan jantung

Esp Shaklee –
Membekalkan protein untuk membina sel, tisum enzim dan otot ibu dan baby dalam kandungan.
Membantu penyerapan zat dan nutrien dari makanan
Mengurangkan risiko janin menjadi cacat
Membantu penghasilan susu badan

Hubungi Jumaah Ahmad Marzuki
Sms / Whatsapp:0194859219
Fb Page : Supplemen Harian / Health & Beauty
Fb: Jumaah Ahmad Marzuki

SEMAKIN TINGGI BILA CUKUP KALSIUM

[Shaklee effect]

Seingat saya dulu..duluuuu duluuuuu sebelum kenal shaklee dan bertahun2 sebelum Shaklee..ketinggian saya cuma 147cm..dan saya memang ingat angka tu…huahuahua..

Orang kata..bila dah umur wanita mencapai 18 tahun…ketinggian itu akan berhenti..

Apa yang ajaib ialah..masa buat passport bulan 10 2013..setahun lebih selepas kenal shaklee dan mengamalkan OSTEMATRIX setiap hari..ukuran ketinggian saya mencapai 149cm..rasa macam tak percaya..sampai sekarang..bila ada yang tanya brapa tinggi..saya keliru..147cm or 149cm..kena buka passport nak tengok brapa tinggi..hahahaha

Keperluan kalsium yang lengkap dan cukup setiap hari memang akan mempengaruhi ketinggian kita..

Untuk wanita..kalau nak tinggi walaupun gen keluarga pendek-pendek..amalkan kalsium yang lengkap dari hari pertama datang haid..in shaa Allah membantu…

*hari pertama datang haid dan pertama kali datang haid sepanjang hidup anda..

Kalau anda rasa MALAS nak bancuh susu..saya suggest anda pilih Ostematrix Shaklee..kalsium lengkap dalam bentuk tablet yang mudah ditelan..OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. 4 biji Ostematrix membekalkan 1000mg kalsium.
RETAIL PRICE : RM61.00 (120 biji)
KEBAIKAN OSTEMATRIX SHAKLEE
1.Menguatkan Tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas – Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis

3. Meringankan stress – Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4. Memperbaiki masalah haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

5. Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua.
Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

6. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.

Omega 3 dan Kesihatan Jantung

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen didunia. Ini kerana setiap kapsul Omega Guard mengandungi 7 spektrum penuh asid lemak omega-3 semulajadi antaranya EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

Omega Guard diekstrak daripada ikan air laut sejuk (ikan sardin, ikan bilis, ikan kembung dan ikan herring) diperairan negara Jepun. Ianya tidak diambil dari minyak hati ikan. Ketumpatan Omega Guard juga adalah 3x ganda berbanding ketumpatan minyak hati ikan.

Kaedah mengekstrak minyak ikan iaitu kaedah penyulingan tekanan tinggi, biasa digunakan oleh kebanyakan kilang masa kini. Kaedah ini boleh memusnahkan sesetengah nutrien malah tidak mampu menapis logam-logam berat yang membahayakan kesihatan.
         
Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini. Omega Guard dihasilkan oleh melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak
omega-3 paling tulen dan paling semulajadi.

Kaedah ini berjaya menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl – sejenis bahan kimia industri yang sangat toksik)

Apa itu Omega 3?

Omega 3 tergolong dalam kumpulan asid lemak tak tepu yang penting (essential unsaturated fatty acids) yang mempunyai ikatan karbon-karbon berkembar pada kedudukan n-3 iaitu pada hujung methyl dalam molekulnya. Oleh kerana itu ia digelar Omega 3.

Omega 3 terdiri daripada tiga jenis asid lemak utama iaitu:

1. Eicosa Pentanoic Acid (EPA)

2. Docosa Hexanoic Acid (DHA)

3. Alpha Linolenic Acid (ALA)

Bukti saintifik kebaikan Omega 3 dengan kesihatan jantung.

Banyak kajian saintifik telah membuktikan kaitan yang amat kuat di antara Omega 3 dengan kesihatan jantung yang baik.

Pada 8 September 2004, USFDA iaitu badan yang bertanggungjawab menjaga hal-ehwal perubatan di Amerika Syarikat telah mengeluarkan kenyataan yang menyokong Omega 3 (EPA & DHA) sebagai satu supplement yang boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Antara kebaikan Omega 3 untuk kesihatan jantung adalah:

• Mengurangkan risiko insiden serangan jantung

• Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung

• Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu (arrythmia)

• Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)

• Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung sebelum ini.

Hebat kan omega guard Shaklee. Minyak ikan terbaik untuk anda sekeluarga. Pada bulan November ni, Shaklee telah mempromosikan dengan pembelian 6 botol Omega Guard anda akan mendapat sebotol Omega Guard Percuma.

Harga Sebotol Omega Guard Shaklee RM136
Beli 6 Percuma 1 (Free Membership)
Beli 2 botol dengan Less 5%

Anda akan berpeluang menikmati harga yang lebih rendah dan jimat jika anda mendaftar Ahli Shaklee.

Pengedar Shaklee anda:
Jumaah Ahmad Marzuki
0194859219

TIPS MEMILIH PRODUK SUPPLEMEN YANG BERMUTU TINGGI

Apa yang akan anda lakukan jika anda tahu produk supplemen yang anda telah ambil tidak seperti apa yang anda fikir sepatutnya? Anda mungkin pernah mendengar banyak cerita yang bercanggah dalam berita, daripada rakan-rakan atau ahli keluarga mengenai produk supplemen atau bahan-bahan yang berbeza.

Berikut adalah senarai soalan-soalan yang anda harus bertanya kepada pembekal supplemen anda untuk memastikan anda mendapat produk yang berkualiti tinggi dan produk nutrisi yang dirumuskan secara saintifik.


Siapa Syarikat Pengilang Produk Supplemen?
– Syarikat yang menjual produk tertentu mungkin tidak mengeluarkan produk mereka. Mereka mungkin hanya “mengedar” produk. Produk-produk supplemen yang terbaik di pasaran akan dikeluarkan dan diedarkan oleh syarikat yang sama. Ini memastikan lebih kawalan ke atas kualiti proses pembuatan.

Adakah Pengeluar Supplemen Mematuhi Prosedur FDA Bagi Perkilangan Yang Baik?
– Ia adalah penting untuk mengetahui sama ada produk supplemen yang telah dikeluarkan di bawah Prosedur Pengilangan Baik FDA (GMP). GMP adalah garis panduan kawalan kualiti bahawa indsutri farmaseutikal perlu mematuhi peruntukkan undang-undang. Prosedur ini tidak diperlukan oleh industri supplemen namun syarikat-syarikat yang terkenal adalah mereka yang bersedia untuk mematuhi garis panduan ini. Terdapat hanya segelintir syarikat nutrisi yang telah melaksanakan garis panduan ini dalam prosedur pembuatan mereka.

Adakah Produk Nutrisi Ini Menjalani Ujian Kualiti Ke Atas Bahan-Bahan Mereka?
– Setiap kelompok produk pemakanan perlu mempunyai bahan-bahan mentah yang dianalisis untuk kemujaraban dan kualiti. Produk-produk supplemen yang terbaik akan mempunyai sebanyak 300 ujian kualiti ke setiap salah satu produk supplemen mereka.

Adakah Produk Nutrisi Ini Mempunyai Makmal Bebas Yang Mengesahkan Kualiti Mereka Dengan Keputusan Yang Disediakan Kepada Orang Ramai?Pengilang produk supplemen perlu menyediakan produk-produk kepada makmal bebas untuk mengesahkan kualiti mereka. Satu bidang mudah yang perlu disahkan adalah jumlah yang dinyatakan mengenai bahan tertentu yang disenaraikan pada label produk dengan jumlah sebenar yang terkandung dalam pil. Anda akan terkejut dan marah pada jumlah produk pemasaran di pasaran yang tidak mengandungi jumlah seperti yang disenaraikan pada label mereka.

Adakah Produk Supplemen Yang Anda Gunakan Diperbuat Daripada Bahan Semulajadi Atau Sintetik?
– Bukan semua produk supplemen adalah 100% semulajadi; contoh bagi vitamin B…ada vitamin B yang mendakwa sebagai 100% semulajadi, sesiapa yang mendakwa demikian adalah salah. Semua produk pemakanan berkualiti tinggi akan mengandungi banyak bahan-bahan semulajadi.






Adakah Produk Pemakanan Mempunyai Tarikh Luput Dicap Pada Botol?
– Sama seperti makanan yang akan rosak selepas tarikh luput, ini juga berlaku untuk produk nutrisi. Semua produk supplemen yang berkualiti tinggi akan dicap Tarikh Luput pada botol mereka.



Adakah Produk Supplimen Ini Lulus “Ujian Air”?
– Ujian air digunakan untuk memastikan penyerapan produk nutrisi. banyak produk pemakanan di pasaran mempunyai banyak bahan pengikat tiruan, bahan pewarna yang apabila dimakan, sistem pencernaan kita tidak dapat memecahkan pil untuk penyerapan. Ujian Air: Ambil pil sampel daripada produk supplemen anda dan letakkan di dalam gelas air. Pil anda harus benar-benar larut menjadi longgokan serbuk dalam masa 20 minit. Jika ia mengambil masa lebih lama, terdapat kebarangkalian yang sangat tinggi bahawa badan anda tidak akan dapat memecahkan produk-produk tersebut dan menyerapnya ke dalam darah anda.

Adakah Pengeluar Produk Pemakanan Anda Mempunyai Lembaga Penasihat Saintifik Yang Sah?
Syarikat Nutrisi berkualiti tinggi akan mempunyai lembaga penasihat yang terdiri daripada pakar-pakar perubatan dan ahli sains yang terkenal di dunia. Banyak pengeluar pemakanan yang kurang ternama akan mempunyai “Lembaga Penasihat” mereka yang terdiri daripada orang-orang yang tidak mempunyai pengiktirafan ijazah lanjutan dalam bidang biokimia atau pemakanan dan tiada autoriti dalam bidang pemakanan.

Dr. Bruce Daggy
Naib Presiden Kanan, Penyelidikan & Pembangunan, dan Ketua Pegawai Sains
klik sini untuk info lanjut

Dr. Jamie McManus
Pengerusi, Hal Ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan

Berapa Banyak Saintis Sepenuh Masa Yang Bekerja Dengan Syarikat Pengeluar Supplemen?

– Pengeluar Supplemen yang berkualiti tinggi akan mempunyai ramai saintis-saintis dan kakitangan yang bertauliah Sarjana atau Lebih tinggi dalam bidang pemakanan.

Adakah Pengeluar Supplemen Mempunyai Kemudahan Penyelidikan Yang Sah?

– Pengeluar berkualiti tinggi akan mempunyai bangunan berasingan yang dikhususkan untuk penyelidikan. Pengeluar lebih tinggi reputasinya akan meletakkan kemudahan penyelidikan mereka di sekolah-sekolah perubatan yang berprestij.

Adakah Pengeluar Supplemen Mempunyai Bajet Penyelidikan Bagi Produk Supplemen Mereka?
– Pengeluar berkualiti tinggi harus memperuntukkan sekurang-kurangnya US$1,000,000 setahun bagi penyelidikan untuk membangunkan dan menguji keberkesanan produk mereka.

Adakah Pengeluar Supplemen Melakukan Ujian Klinikal Pada Produk Supplemen Mereka?
– Pengeluar berkualiti tinggi akan melakukan ujian klinikal ke atas produk supplemen mereka di institusi berprestij seperti Havard, Universiti Tufts, John Hopkins, Yale, UCLA, Stanford Univeristy, University of California Berkley. Ujian klinikal seperti ini harus dilakukan oleh institusi diluar sana supaya semua keputusan dan metodology adalah lebih saksama dan tidak berat sebelah.

Adakah Pengilang Menerbitkan Penemuan Klinikal Mereka Dalam Jurnal-Jurnal Ulasan Sains?

– Pengeluar supplemen bukan sahaja melakukan ujian klinikal ke atas produk mereka, tetapi mereka juga menerbitkan hasil klinikal mereka dalam jurnal-jurnal ulasan sains.

Jika seseorang menjual produk supplemen, mereka perlu mengetahui jawapan kepada soalan-soalan ini…jika mereka tidak melakukan semua ini, jangan beli produk mereka…ANDA TIDAK AKAN TAHU APA ANDA BELI.

Tidak Semua Produk Pemakanan Dicipta Sama !

SEBAHAGIAN DARI BARISAN KEPIMPINAN SHAKLEE CORPORATION

Roger Barnett

Pengerusi dan CEO

Mr. Barnett ialah Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Shaklee Corporation.

Beliau memulakan kerjayanya di firma perbankan pelaburan Lazard Freres & Co., sebelum mengelolakan usaha pemerolehan Arcade,Inc., yang berjaya dikemudinya daripada syarikat yang hanya beroperasi di A.S. hingga menjadi syarikat pensampelan terbesar di dunia. Beliau juga merupakan pengasas, Pengerusi dan CEO Beauty.com, yang terus menjadi salah satu peruncit dalam talian yang terkemuka dalam industri kosmetik.

Mr. Barnett memperoleh ijazah sarjana mudanya dari Yale College (Summa Cum Laude), ijazah undang-undangnya dari Yale Law School (Penyunting Kanan, Yale Law Journal), dan MBA dari Harvard Business School.

Selain dipilih sebagai Global Leader for Tomorrow (Pemimpin Dunia Masa Hadapan) oleh Forum Ekonomi Dunia (Davos), Mr. Barnett juga menjadi Young Leader Fellow untuk Jawatankuasa Kebangsaan bagi Hubungan A.S. – China dan ahli Young Presidents Organization.

Mr. Barnett sememangnya seorang ketua yang berwibawa. Beliau memegang keahlian aktif School of Public Health Leadership Council (Majlis Kepimpinan Fakulti Kesihatan Awam) di Universiti Harvard dan Yale, President’s Council on International Activities (Majlis Presiden untuk Aktiviti Antarabangsa) di Universiti Yale, Lembaga Penasihat Elie Wiesel Foundation for Humanity (Yayasan Kemanusiaan Elie Wiesel), Lembaga Penasihat Green Belt Movement milik pemenang Hadiah Keamanan Nobel 2004 iaitu Wangari Maathai, ahli Lembaga Penasihat Town School San Francisco dan ahli Lembaga Pemegang Amanah Fine Arts Museums Foundation of San Francisco.

Bradford Richardson
Presiden, Shaklee International, Inc.

Bradford Richardson menyertai Shaklee Corporation pada Julai 2008.

Sebagai Presiden Shaklee International, Mr. Richardson bertanggungjawab mengembangkan perniagaan Shaklee di luar Amerika Syarikat termasuk menguruskan operasi sedia ada di Kanada, Mexico, Taiwan, Malaysia dan Tanah Besar China. Beliau juga menggalas peranan membangunkan strategi perkembangan antarabangsa bagi memacu gelombang penguasaan global Shaklee yang seterusnya.

Sejak 22 tahun yang lalu, Bradford aktif mengembangkan pasaran antarabangsa untuk beberapa syarikat terkemuka AS. Sebelum menyertai Shaklee, beliau telah membangunkan perniagaan antarabangsa untuk nutrisi pemakanan bagi sebuah syarikat jualan langsung yang terkenal. Di bawah pimpinannya, syarikat tersebut berjaya menembusi 11 pasaran manakala jualan globalnya meningkat hingga menyumbang kepada 40% jumlah pendapatan korporat.

Selain itu, Mr. Richardson juga telah berkhidmat untuk Dell dan Lexmark di mana beliau berperanan mengembangkan rangkaian pengedaran di Jepun, China, Korea, Taiwan, Malaysia, Singapura, Vietnam, Thailand, Filipina dan India.

Mr. Richardson menerima ijazah sarjana mudanya dari School of International Service, Universiti Amerika, Washington, D.C., dan MBA dari Wharton School of Business di Universiti Pennsylvania. Beliau juga mendapat pendidikan di Institut Pengajian Eropah, Brussels dan Universiti Copenhagen.

Beliau bergiat aktif dalam inisiatif kesusasteraan antarabangsa dan kewangan mikro serta bersemangat dalam mengaplikasikan model jualan langsung demi membawa perubahan positif di seluruh dunia.

Dr. Bruce Daggy
Naib Presiden Kanan, Penyelidikan & Pembangunan, dan Ketua Pegawai Sains

Bruce Daggy menyelia dan mengemudi hala tuju penyelidikan dan pembangunan korporat. Beliau bertanggungjawab untuk membangunkan portfolio produk teras Shaklee termasuk nutrisi pemakanan, penjagaan diri, penjagaan rumah dan produk mesra alam untuk kediaman.

Pengalaman beliau dalam bidang penjagaan kesihatan pengguna global melangkau lebih 30 tahun. Bruce terlibat dalam pelbagai aspek penyelidikan, daripada memformulasikan nutrisi pemakanan terkemuka di India kepada menyediakan produk pemakanan sukan untuk atlet terunggul. Beliau juga memberikan tumpuan khusus dalam bidang pengurusan berat badan dan penyakit metabolik.

Bruce memulakan kerjaya profesional beliau dalam bidang akademik dan seterusnya berkhidmat selama 10 tahun dalam penyelidikan dan pembangunan di syarikat Procter & Gamble. Ini disusuli dengan 13 tahun di SmithKline Beecham/Glaxo SmithKline di Amerika Syarikat dan juga United Kingdom dalam beberapa jawatan kepimpinan termasuk menyelia program penyelidikan dan pembangunan pemakanan global serta menguruskan lebih 80 orang saintis di U.K. dan India.

Selain itu, beliau juga merupakan Naib Presiden, Penyelidikan & Pembangunan Pengurusan Berat Badan Glaxo Smithkline. Sebelum menyertai Shaklee, Bruce telah berkhidmat sebagai Naib Presiden Kanan, Penyelidikan & Pembangunan dan Ketua Pegawai Sains di Nutrisystem Inc. di mana beliau menyenggara penyelidikan dan pembangunan gunaan untuk pengurusan berat badan dan pencegahan atau pengurusan penyakit dan masalah kesihatan berkaitan obesiti.

Bruce memegang ijazah sarjana Ph.D. dalam Biokimia Pemakanan dari Universiti Cornell dan B.A. dalam Biologi dari Universiti Virginia.

Beliau ialah Profesor dan Ahli Lembaga Pengarah di Fakulti Sains Nutrisi, Makanan dan Senaman di Universiti Florida, selain menjadi ahli Persatuan Nutrisi Amerika dan Persatuan Obesiti serta aktif sebagai sukarelawan Lembaga Komuniti Greater Philadelphia dan Jawatankuasa Pendidikan dan Advokasi untuk Persatuan Diabetes Amerika.

Dr. Jamie McManus
Pengerusi, Hal Ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan

Dr. Jamie McManus bertanggungjawab mengetuai usaha-usaha penyelidikan klinikal Shaklee bagi menyokong pembangunan produk dan pendidikan pengedar.

Sebelum menyertai Shaklee Corporation, Dr. McManus telah memainkan peranan utama bagi menguruskan jabatan Hal Ehwal Perubatan dan Pendidikan Nutrisi Herbalife serta bertanggungjawab melatih lebih satu juta pengedar di lebih 44 negara dalam tempoh lapan tahun.

Dr. McManus menerima M.D. dengan kepujian dan menyempurnakan latihannya di Universiti California, Davis. Beliau merupakan Doktor Keluarga yang Diiktiraf Lembaga selama 15 tahun.

Manfaat Omega Guard Shaklee

26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout
25. Membakar lemak dalam badan
26. Mencegah obesiti

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

– Mencegah insomnia
– Mengurangkan tekanan emosi
– Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
– Membantu memperbaiki masalah autism
– Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
– Mengurangkan masalah schizophrenia
– Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus
12. Mereka yang mempunyai masalah berat badan yang berlebihan

Hubungi Jumaah Ahmad Marzuki untuk sebarang pertanyaan.
0194859219

BAGAIMANA SET KANAK-KANAK SHAKLEE BERFUNGSI

BAGAIMANA SET KESIHATAN KANAK-KANAK SHAKLEE BERFUNGSI

1. Chewable Vita-C @ 100mg

Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan

2. Meal Shakes

Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
Rendak lemak dan rendah glisemik
Sumber protein dan kalsium
Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetatpi… Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua

3. Omega Guard
makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

“Info tambahan yang kita perlu tahu : Asid lemak Omega 3 ini tidak dapat dihasilkan oleh badan kita tetapi sangat diperlukan oleh tubuh kita untuk menjalani kehidupan seharian kita.”

Dapatkan SET KESIHATAN KANAK-KANAK SHAKLEE dengan harga lebih menjimatkan sempena PROMOSI OMEGA GUARD BUY 6 FREE 1 dan menikmati KEAHLIAN PERCUMA..

Jumaah Ahmad Marzuki
0194859219

OMEGA GUARD UNTUK PANASKAN BADAN YANG KESEJUKAN

As salam..selamat petang..ni gambar anak-anak pagi tadi..Anak-anak tengah mandi kolam depan rumah..hari mendung..takut anak2 selsema?batuk?demam?..in shaa Allah..saya ada Omega Guard untuk panaskan badan mereka..

Omega 3 yang terdapat dalam omega guard terdiri daripada DHA & EPA..

‪#‎Fungsi‬ ‪#‎EPA‬
Mencegah kanser
Mencegah pembekuan darah
Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
Baik untuk pesakit jantung
Menghindar tekanan perasaan
Mencegah penyakit darah tinggi

‪#‎tugas‬ ‪#‎DHA‬
Mencegah asma
Meningkatkan daya seksual
Mencegah sakit kulit
Mengelakkan kanser payu dara
Mengelak kanser prostat
Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

Dapatkan Promosi Omega Guard Buy 6 free 1 di bulan November ni..anda akan layak dapat FREE MEMBERSHIP..layak dapat harga jauh lebih murah..
Anda juga boleh menikmati potongan harga 5% untuk 2 botol Omega Guard jika anda bergelar AHLI SHAKLEE