KENAPA SET KECANTIKAN KURANG BERKESAN???


KENAPA SET KECANTIKAN KURANG BERKESAN???

Kesian dek non…dah berbulan-bulan ambik set kecantikan kulit..tapi hasil masih mengecewakan..semangat hampir hilang dan rasa tertipu dengan produk yang digunakan..sabar ye sayang..mesti ada sebab kenapa kurang berkesan..kenapa ye??? kenapa ye??? kenapa ye???

Ni sy nak kasi taukk..sebelum mengambil apa2 produk kecantikan..pastikan dulu dalaman kita teratur..cek usus..pernah tak detox..dh bertahun2 hidup..dh beribu2 tan makanan masuk dlm perut..dh x tahu brapa tinggi toksin dlm bdn..mesti usus kita tebal dgn sisa2 makanan ni..kalau nak vitamin ni diserap dgn lebih optimum kasi bersih dulu usus dgn Herblax..

Pernah dengar tak apa itu HERBLAX SHAKLEE..produk yang menjadi kegilaan ramai..memang ini yang anda patut ambik n telan untuk pertama sekali kalau nak amal supplimen..

ok..kakak-kakak, abang-abang, adik-adik, makcik-makcik & pakcik-pakcik dah nampak kan gambar HERBLAX ni…sekarang saya bagitahu pula fungsi-fungsi herblax:-

FUNGSI & MANFAAT HERB LAX:-

  • Pembersihan najis yang tersekat.
  • Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi.
  • Mengempiskan perut.
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebagai minuman teh herba.



Ok..selepas tu bila dh bersih usus..telan GLA pula utk stabilkn hormon..jom kita tengok pula apa fungsi GLA Complex..semua golongan boleh consume GLA ni..

KEBAIKAN GLA COMPLEX SHAKLEE:-


1. HERBA TRADISI YANG DIPERCAYAI

– Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2. MENGAWAL SELIA ESTROGEN & TESTOSTERON
– GLA membentuk prostaglandinuntuk mengawal selia hormon LELAKI dan WANITA, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, MOOD SWING, retensi air dan sakit payudara.

3. MELAMBATKAN MENOPAUS
– Memeperbaiki keadaan menopous spt HOT FLASHES, INSOMNIA, ketidakhadaman ,depresi.Pengambilan jangka panjang akan MELAMBATKAN PENUAAN, MENGETATKAN UTERUS, memberi tone kepada uterus untuk KULIT LEBIH MUDA.

4. PELANGSINGAN DAN MENGHALANG TAMBAH BERAT BADAN

– Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai berat badan cantik.

5. MEMPERBAIKI TEKSTUR RAMBUT
– Memperbaiki rambut kering dan rambut gugur.

6. MENENTANG KANSER
– GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

7. MEMPERBAIKI PROSTATOMEGALY
– GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

8. MEMPERBAIKI INFLAMASI KULIT
– Ianya mengurangkan inflamasi kulit ,eczema, allergi, kagatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap.
– Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yan terjadi dari RHEUMATISMA & ARTRITIS.

9. MENGHALANG KOMPLIKASI DIABETES
– Merendahkan kadar kandungan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.
– Meringan kan kebas dan kesakitan di sebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.

10. MENGHALANG TEKANAN DARAH TINGGI
– Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti ARTERIOSKLEROSIS dan MYOCARDIAL INFARCTION.

Antara tanda-tanda hormone badan kita yang tidak seimbang ialah:
– Keletihan
– Jerawat dan masalah kulit
– Emosi yang tidak stabil (mood swing)
– Masalah berat badan
– Hilang nafsu seks
– Cepat lupa

See..betapa pentingnya kenapa kita perlu stabilkan hormon dulu..apa tunggu lagi..jom dapatkan HERBLAX + GLA Complex untuk penjagaan usus dan stabilkan hormon..

klik untuk pembelian https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=866c7ee013c58f01fa153a8d32c9ed57

dan untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Puan Jumaah di 0194859219..saya sedia membantu

HADIAH UNTUK KEJAYAAN SHAKLEE

HADIAH UNTUK KEJAYAAN SHAKLEE

Alhamdulillah…selesai sudah National Conference Shaklee 2013/2014..banyak kenangan manis yang saya dapat..yang penting sekali SEMANGAT & AURA yang menyerap dalam jiwa bila berada di dalam dewan bersama-sama upline-upline yang berjaya dan dikelilingi orang-orang yang POSITIF..dan inilah pertama kalinya saya melihat wajah CEO Shaklee Mr.Roger Barnett secara live..penuh aura..penuh dedikasi..confident person..good looking


Mr. ROGER BARNETT – CEO OF SHAKLEE CORPORATION

Saya kongsikan sedikit apa yang beliau sampaikan semasa NC program pada 7&8 June 2014..

“Small step every day”…Mulakan langkah untuk mencapai kejayaa anda bermula hari ini..dan lakukannya setiap hari dengan konsisten dan istiqamah..PERCAYA lah..anda akan perolehi hasil yang begitu besar impak nya dalam hidup..

“Kekayaan tidak dapat dibina dalam masa sehari tapi memerlukan masa yang panjang”..Maksudnya kat sini..Walau kaya macam mana sekali pun..kita tetap kena pergi sekolah..pergi belajar..cedok ilmu..Harta kekayaan tu akan habis kalau kita tak pandai nak uruskan nya..

“Fokus pada jalan sendiri”..tak payah sibuk nak tengok bisnes orang kalau setakat nak bandIngkan hasil orang dengan hasil sendiri..lain bidang lain hasilnya..yang pasti KEJAYAAN akan dicapai dengan fokus dan usaha yang berterusan..

“KEJAYAAN  AKAN DICAPAI APABILA IMPIAN DILIHAT SEBESAR GAJAH, CABARAN DILIHAT SEKECIL KUMAN”

Betapa seronoknya bila kita dikelilingi oleh orang-orang yang sentiasa POSITIF..apa yang mentor saya buat..itu lah yang saya ikut dan buat..saya juga punya impian untuk berjaya seperti mereka malah boleh buat lebih baik dari mereka..saya bangga bila berada dilandasan ya g betul..di bawah payung JUTAWAN..


Master Shareeza Hashim – Million Dollar Earner
(Earned Additional Million Dollar Earner since last recognition)


Master Siti Nur Laila – Million Dollar Earner
(Earned First Million Dollar Earner since last recognition)


Master Nur Zahirah – Super Star Award

Mesti anda tertanya-tanya kan..budak ni asyik cerita kejayaan orang lain je…sendiri punya takde????sabarrrr…Okay..nak cerita kejayaan saya pula..saya start buat bisnes shaklee pada July 2012..bermakna hampir 2 tahun..saya nak share kejayaan saya sepanjang cycle 2013/2014..alhamdulillah saya berjaya dapat 8 Award hasil kerja keras dalam bisness shaklee

Leadership Consistency 21% Achiever
Personal Group Volume Growth
Business Growth New Rank Achievement
Business Growth Business Leader Development
Business Volume Growth
New Rank Promotion- Senior Key Coordinator
New Rank PV-Month
New Car Bonus Achiever
INVITATION TO “GLITTER NITE” GALA DINNER


New Rank Archievement – Senior Key Coordinator

Alhamdulillah..syukur ke hadrat Allah…hanya tinggal setapak je lagi untuk capai Rank Master..rank tertinggi dalam bisness Shaklee..saya tak pernah rasa menyesal bersama Shaklee..malah banyak perkara baik yang saya pelajari..Belajar untuk tidak putus asa, belajar untuk sedar yang rezeki ini datang nya dari Allah..sentiasa berdoa dan meminta dari Nya…merapatkan lagi ukhuwah..kenal hanya melalui FB..tapi masa NC kami bersua muka untuk pertama kalinya..seronokkkk…


Kenangan Sepanjang NC Cycle 2013 / 2014

Seronok nya bila kita memberi..seronok nya bila kita membantu…YA..ini yang saya rasakanbila bersama Shaklee..perasaan ingin membantu keluarga..membantu orang diluar untuk menikmati peluang yang Shaklee bagi..bisness Shaklee bukan untuk kita kaya sorang-sorang..tapi kita gunakan untuk membantu lebih ramai lagi agar merasa apa yang kita rasa..apa yang kita dapat dari Shaklee..TIADA YANG MUSTAHIL bersama SHAKLEE..penuhi IMPIAN anda bersama SHAKLEE..

Yang perlu ada pada diri anda ialah..SEMANGAT, PERASAAN INGIN BELAJAR, TIDAK PUTUS ASA, SUKAKAN CABARAN

Jika anda ingin BERSAMA SAYA BERJUANG UNTUK IMPIAN ANDA..jom sertai saya dalam perniagaan SHAKLEE..saya sedia membantu anda untuk dapat lebih dari apa yang saya perolehi sekarang ini..

Okay..setakat ni dulu cerita saya tentang National Conference 2013 /2014..semoga berjumpa lagi di National Conference 2014 / 2015 pula..jumpa anda semua di PUNCAK!!!!!

Ingin MENJADI AHLI SHAKLEE?????
HUBUNGI :- Jumaah 0194859219 / juevirgocute@yahoo.com

CARA PULIH DARI SAKIT TEKAK DENGAN CEPAT

CARA PULIH DARI SAKIT TEKAK DENGAN CEPAT

Peritttt nya rasa tekak…bertambah sakit bila suara dah hilang…itu dulu..sebelum saya mengenali SHAKLEE..ni saya nak crita pengalaman saya bersama SHAKLEE bila sakit tekak sampai hilang suara..bila saya kaji balik..saya sakit tekak secara tiba2 selepas minum air kosong yang bru keluar dr peti sejuk..sangat sejuk..masa tu pula saya stay dalam bilik hotel yang suhu aircond nya 20°C..lepas minum tu saya memang dah rasa lain kat tekak..

Bila bangun pagi tu saya terkejut sebab suara berubah…alamakkkk…sudah lah nak present kat depan anak2 shaklee hari tu..nasib baik masih ada suara..dan masih boleh sampaikan ilmu dengan baik..kelas habis jam 1 petang bersama susur galur di Sibu Sarawak..


Kelas “HIGHLIGHT YOUR SKILL” 14-06-2014

Jam 9 malam pula husband jemput balik Bintulu..saya dah akan nutriferon shaklee siap2..sebab dalam kereta mesti sejuk..lagi2 perjalanan malam..sampai Bintulu jam 1130 malam..sampai je rumah mandi2..kemas2..dan saya telan 2 biji Vita C, 1 sachet nutriferon dan sudu makan vivix dan 4 biji ostematrix sebelum tidur..

Biasanya bila dah sakit tekak tidur mesti tak lena..berlainan dengan saya..tidur saya lena..takde rasa sakit tekak..bangun pagi rasa segar cuma suara takde..hahahaha…alhamdulillah syukur..suara takde tapi tekak tak sakit..apa yang penting tekak saya tak meragam..kalau dulu2 bila sakit tekak..nak telan air liur pun susah..suppliment shaklee memang sangat membantu..

Setelah 2 malam saya amalkan perkara yang sama sebelum tidur..sakit tekak saya pulih sepenuhnya..malam ketiga saya mula mengambil 2 biji GARLIC COMPLEX sebelum tidur..garlic complex ni berfungsi sebagai antibiotik semulajadi..dengan harapan antibodi saya kembali pulih…ALHAMDULILLAH…yessss…ianya sangat berkesan..tekak dan suara pulih seperti biasa..cabaran sakit tekak hanya dalam masa 4 HARI!!!!! Hebat..tiada ubat boleh sembuh..istiqamah dan konsisten dengan supplemen SHAKLEE membantu saya untuk pulih dengan segera dan lebih sihat..

Sangat mudah untuk lebih sihat bersama produk SHAKLEE..tak perlu risau nak telan antibiotik sintetik yang mesti dihabiskan mengikut aturan doktor dan ikut masa yang ditetapkan..saya memilih untuk sihat dengan produk SHAKLEE..anda pula BAGAIMANA???

note : amalkan minum air kosong paling kurang 2 liter sehari.

Hubungi saya Jumaah 0194859219 untuk sebarang pertanyaan berkaitan produk Shaklee..Konsultasi percuma disediakan..

B-COMPLEX MEMBANTU MENURUNKAN BERAT BADAN

B-COMPLEX SHAKLEE MEMBANTU MENURUNKAN BERAT BADAN

As salam..selamat petang..hari ni saya citer pasal B-COMPLEX SHAKLEE..vitamin b complex shaklee ni banyak manfaat..saya sangat sukakannya..kalau saya diserang pening kepala..saya takkan makan ubat..tapi saya akan telan B-complex Shaklee lebih dari 1 biji sehari..alhamdulillah pening kepala memang akan hilang..sangat berkesan kannn…

Price : RM53.75 120 BIJI SEBOTOL

Okay..jom kita baca kelebihan-kelebihan B COMPLEX SHAKLEE

APAKAH KELEBIHAN B-COMPLEX SHAKLEE

Terdapat banyak kelebihan yang terdapat di dalam B Complex Shaklee.
Antaranya;

•Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
•Mengelakkan penyakit beri-beri.
•Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
•Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
•Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
•Mencegah stress.
•Menguatkan antibodi tubuh.
•Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
•Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
•Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
•Mencegah anemia.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk kanak-kanak?

•Merangsang pertumbuhan.
•Meningkatkan kemampuan berfikir.
•Memberikan tambahan tenaga.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk orang dewasa?

•Menambah tenaga.
•Mengurangkan stress.
•Melambatkan proses uban di rambut.
•Membantu meningkatkan konsentrasi.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk ibu mengandung?

•Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
•Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
•Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mengelakkan kecacatan janin

TAHU TAK YANG B-COMPLEX MEMBANTU DALAM MENURUNKAN BERAT BADAN??? BAGAIMANA???

♡Bcomplex Shaklee dilengkapi dengan 8 komponen vitamin B..B1 (Thiamine), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B5 (Pantothenic Acid), B6 (Pyridoxxine Hydrochloride), B7 (Asid folik), B9 (Biotin) dan B12 (Cyanocobalamin) serta 100% Biotin dan asid folic.

♡B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan MENUKARKAN PROTEIN, LEMAK & KARBOHIDRAT kepada TENAGA.

♡ B Complex Shaklee juga mampu menstabilkan HORMON. Hormon yang tidak menentukan menyebabkan terjadinya STRESS..apabila stress..kita akan berdepan dengan masalah KURANG TIDUR. Tidur yang tidak mencukupi adalah salah satu faktor berat badan bertambah.

APA YANG BERLAKU JIKA KURANG VITAMIN B

•Kesan kekurangan Vitamin B ni adalah :
•Mudah Letih, Tidak bermaya, Kurang selera makan
•Stress, Migrain
•Kegelisahan, gangguan tidur
•Sakit Pada Bahagian Abdomen
•Sembelit
•Gangguan Mental dan Emosi
•Pecah- pecah dan sakit pada mulut dan hidung
•Beriberi (penyakit “Metabolic Disoder” dengan gejala seperti bengkak buku lali dan kaki, kebas tangan dan kaki, kesakitan dan kegagalan jantung

Kesimpulannya..Vitamin Bcomplex yang lengkap amat penting untuk kesihatan badan..

berminat boleh hubungi saya Jumaah di 0194859219..saya sentiasa bersedia untuk menyediakan konsultasi kepada anda..

KLIK UNTUK ORDER
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ad62cfd33e3870262d6bf5331c1f13b0

BEZA UBAT & SUPPLEMEN

BEZA DI ANTARA UBAT & SUPPLEMEN


Ada yang masih tidak mengenali apa ‘makanan tambahan’ atau Supplemen dan Ubat..dan ada yang menyatakan ubat dan supplemen adalah perkara yang sama..ANDA SILAP!!!! Ubat dan Supplemen adalah 2 benda yang berbeza..di sini saya akan nyatakan perbezaan di antara kedua-duanya..

Anda dah baca perbezaan di antara ubat dan supplemen..so sekarang dah faham dan tahu..jadi..apa pilihan anda..adakah memilih untuk MENCEGAH atau memilih untuk MERAWAT..jawapan nya ada pada diri anda..jadilah insan yang bijak untuk lebih sihat..

“MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT”

Hubungi saya Jumaah di 0194859219 untuk sebarang pertanyaan berkaitan PRODUK SHAKLEE..