VITAMIN A DAN MASALAH RABUN

Selamat pagi semua..ari ni nak cerita pasal vitamin A pulak..Dalam produk Shaklee Vitamin A terdapat dalam CarotoMax.. jom kita tengok apa yang istimewa nya CarotoMax Shaklee..

CarotoMax

Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik

CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap. Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

CAROTOMAX menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:

• Memelihara kesihatan yang baik. *

• Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu. *

• Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir. *

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan:

  • Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang 
  • Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot 
  • Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi 
  • Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi 

Sumber: Shaklee Malaysia

Fungsi Beta-Karoten:

1. Bantu pertumbuhan dan memulih sel-sel badan.
2. Kekalkan penglihatan malam – rabun malam.
3. Kekalkan kesihatan kulit dan selaput membran seluruh badan – mata hitam, penghadaman
4. Bertindak sebagai antioksidan, cegah kanser.
5. Menyokong fungsi kuatkan sistem pertahanan badan,
6. Bantu cegah masalah asma, dan paru-paru.
7. Bantu cegah pembentukan ketumbuhan ‘tumor’
8. Menyokong fungsi pertumbuhan dan pembiakan.

Khasiat Beta-Karoten:
1. Awet muda
2. Rabun malam
3. Gastrik
4. Masalah kulit
5. Lelah
6. Jeragat

sumber: AnakkuWiraku

Kenapa kita memerlukan Vitamin A @ Carotomax ini?

Carotomax (vitamin A) ini secara umumnya boleh membantu:- 

  1. kesihatan retina mata → mengurangkan rabun
  2. kesihatan tulang 
  3. kesihatan tisu kulit 
  4. pembentukan sel darah putih dan sel darah merah 
  5. pembentukan membran mukus 
  6. mengekalkan sistem imunisasi badan yang sihat 

Dengan kehadiran vitamin A, dapat membantu meningkatkan kesihatan tisu kulit dan membran mukus badan kita yang mana kedua-duanya merupakan lapisan awal pertahanan badan daripada jangkitan penyakit dari luar. Selain daripada itu, vitamin A juga membantu dalam pembentukan sel darah putih yang turut membantu memberi pertahanan dalam badan dari jangkitan sebarang penyakit yang tidak diiingini.

AWAS!!!
Vitamin A tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati.(Namun Carotomax shaklee berbeza dr yang lain kerana ia dalam bentuk pre-kursor, yang mana akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja). 

Tidak boleh diambil oleh ibu mengandung. Pengambilan vitamin A yang berlebihan terutamanya ketika tempoh trimester pertama kehamilan, boleh menyebabkan risiko kecacatan pada bayi dalam kandungan termasuklah kecacatan jantung dan sistem saraf.

Vitamin A boleh didapati daripada sumber makanan semulajadi seperti telur, lobak merah, sayuran berdaun hijau dan lain-lain. Namun sekiranya anda tidak dapat memenuhi keperluan vitamin A melalui sumber semulajadi, pengambilan supplement amatlah digalakkan.

Sumber: http://beeandyou.blogspot.com

untuk sebarang pertanyaan sila hubungi
Jumaah Ahmad Marzuki
Shaklee ID: 880029
SMS / WhatsApp: 0194859219
Email: juevirgocute@yahoo.com
Blog: momaisyalyariana.blogspot.com

TIPS UNTUK HAMIL

Assalamualaikum..

Hamil dan melahirkan zuriat adalah saat-saat paling berharga buat wanita. Ia menandakan pusingan kehidupan sebagai seorang wanita telah pun lengkap. Bagaimanapun, tidak semua wanita melalui pengalaman mudah untuk mengandung dan melahirkan anak. Ada sesetengahnya memerlukan bantuan atau melakukan teknik-teknik tertentu sebelum terjadinya kehamilan.

Kepada anda yang menghadapi kesukaran untuk hamil, barangkali anda boleh mencuba TIPS berikut:

1. Mula mengambil asid folik. Anda mengurangkan kemungkinan melahirkan bayi yang mengalami kecacatan tiub neural 50% sehingga 70%, sekiranya mula mengambil 0.4mg asid folik, sekurang-kurangnya 2 atau 3 bulan sebelum mengandung. (Shaklee Vita-lea dan Shaklee B complex mengandungi Asid Folik yang mencukupi)

2. Cuba menjadikan sesi melakukan hubungan seks adalah saat yang ditunggu-tunggu dan menyeronokkan. Gunakan bilik lain selain dari bilik tidur.

3. Jangan terus bangun dan pergi ke bilik air selepas melakukan hubungan kelamin. Berbaring sekurang-kurangnya 5 minit bagi meningkatkan jumlah sperma yang berjaya berenang ke telur.

4. Ingatlah, menghasilkan zuriat ibarat anda bermain dengan nombor. Walaupun semuanya kelihatan ‘sempurna’, anda sebenarnya hanya mempunyai 25% ke 30% untuk hamil bagi setiap kitaran kesuburan.

5. Adakah anda peminat minuman berkafein? Hentikannnya atau bertukarlah kepada minuman tanpa kafein. Pengambilan lebih daripada 3 cawan minuman berkafein sehari boleh menghalang perkembangan bayi dan menyumbang kepada masalah kesuburan.

6. Silalah bertukar kepada pekerjaan lain sekiranya anda atau pasangan bekerja di tempat yang menyebabkan anda dan pasangan terdedah kepada bahan-bahan yang berbahaya. Ada sesetengah bahan memberi kesan kepada kualiti sperma dan perkembangan embrio.

7. Berjumpa doktor untuk mengetahui rekod perubatan anda dan berbincang mengenai rancangan untuk hamil.

8. Pastikan kawasan di sekitar vagina adalah ‘mesra sperma’. Elakkan penggunaan penyembur vagina atau tampon yang berbau wangi (menyebabkan ketidakseimbangan pH di sekitar vagina) dan bahan pencuci buatan atau minyak sayuran (boleh membunuh sperma).

9. Minta suami anda untuk mandi air sejuk 30 minit sebelum melakukan hubungan intim. Air sejuk akan merangsang pengaliran darah dan meningkatkan kadar pergerakan sperma.

10. Sebaik sahaja selesai mengadakan hubungan kelamin, letakkan bantal di bawah punggung dan tunggu selama 30 minit. Mengapa biarkan graviti menghalang? Berikan sedikit ransangan kepada ‘mereka’ untuk berenang.

Setelah kita berusaha, meminta lah kepada NYA. Antara himpunan doa yang boleh diamalkan:
Ada pun doa-doa yang bisa dibaca bagi seorang muslim agar diberikan kehamilan dan keturunan, diantaranya : Doa Nabi Zakaria alaihi as Salam :


Surah 37, Ayat 100

by: Kumpulan DOA-2 NABI

Suplemen yang disarankan bagi meningkatkan kesuburan suami & isteri:

Supplimen Asas Optimum:

1. Vita C – antikoksidan yang berfungsi untuk melindungi antioksidan lain. Ianya juga bertindak melambatkan proses kerosakan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedut serta garis penuaan.Vitamin C juga bertindak melindung dan membaiki kulit. Selain itu, Vitamin C adalah bahan utama dalam sintesis kolagen.

2. Vita-lea – untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

3) B Complex – paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan hormon. Uniknya vitamin b shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4. ESP -Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki – genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat. Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Vitamin C, Vita-lea, B Complex dan ESP adalah vitamin asas dan tunjang utama kesihatan tubuh badan.

Supplimen Kesuburan:

5) Zinc Complex – Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan.

6) Vita E – membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

7) GLA Complex – membantu mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti.

8) Alfalfa Complex – membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).

Namun harus diingat, soal rezeki ini semuanya dari Allah. Kita sebagai manusia harus berusaha, berdoa dan bertawakal kepadaNya. InshaAllah..

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

JADUAL PEMAKANAN SUPPLIMEN SET KESUBURAN

Untuk Suami:

Optimum :
Vita-Lea, B-Complex,Vita E, Vita C, Zinc Complex – 1 biji sehari
 ESP – 2 @ 3 kali sehari

Minimum:
B-Complex,Vita E, Zinc Complex – 1 biji sehari

Untuk Isteri

Optimum
Vita-Lea, B-Complex, Vita E, Vita C – 1 biji sehari
GLA Complex – 2 biji
Alfafa – 3 hingga 5 biji sehari (diambil jika sakit ketika bersama suami)
ESP- 2 @ 3 kali sehari

Minimum
B-Complex, Vita E – 1 biji sehari
GLA – 2 biji
Alfafa – 3 @ 5 biji sehari (diambil jika sakit ketika bersama suami)

Credit: RahsiaVitamin

SUPPLIMEN, VITAMIN & MINERAL

Vitamin Larut Lemak 

Vitamin yang tergolong dalam kumpulan ini terdiri daripada vitamin A, D, E dan K yang penyerapannya oleh sistem tubuh ada hubungkait dengan lelemak. Vitamin ini boleh disimpan dalam lemak dan tidak perlu diambil setiap hari. Penyakit-penyakit seperti psirosis biliari, kolesistitis dan celiac yang menghalang penyerapan lipid oleh sistem badan menyebabkan seseorang itu mengalami kekurangan vitamin larut lemak ini. Begitu juga pesakit yang sedang menjalani rawatan atau mengambil dadah yang menghalang penyerapan lelemak seperti kolestiramin dan minyak mineral akan mengalami kekurangan sekurang-kurangnya salah satu daripada vitamin-vitamin larut lemak ini.


Vitamin/Mineral Sumber Peranan Pada Tubuh Kesan kekurangan dan lebihan Dos
Vitamin A Hati, susu yang diperkaya. Vitamin perlu untuk mata, kulit dan mengatur fungsi sistem imunisasi. Juga membantu dalam pemeliharaan rambut, gigi dan tulang. Kekurangan:
Boleh menyebabkan seseorang itu mengalami rabun malam, kurang pertumbuhan rambut pada kanak-kanak, hilang selera makan, kulit yang kering dan kasar, kurang daya ketahanan pada jangkitan dan mata yang kering.
Lebih dos:
Bila di ambil berlebihan pula vitamin ini boleh menyebabkan seseorang itu mengalami sakit kepala, pandangan yang kabur, pitam, cirit birit, menstfruasi yang tidak tetap, kesakitan pada sendi dan tulang, kulit yang kering dan merekah, radang pada kulit, rambut gugur, muntah-muntah dan kegagalan hati.
Beta karoten Lobak merah, brokoli, makanan berdaun hijau. Vitamin diperlukan oleh tubuh sebagai antioksidan dan ditukarkan menjadi vitamin A dalam tubuh.
Vitamin D Kuning telur, susu dan juga pendedahan tubuh pada cahaya matahari boleh menghasilkan vitamin D. Membantu membina dan menjaga kesihatan gigi serta tulang. Selain turut meningkatkan kadar penyerapan kalsium dalam badan. Kekurangan:
Kekurangan vitamin ini pada tubuh boleh menyebabkan penyakit rikets pada kanak-kanak, tulang yang lembut pada orang dewasa dan juga osteoporosi.
Lebih Dos: Pengambilan secara berlebihan boleh menyebabkan seseorang itu mengalami pengumpulan kalsium pada organ tubuh, tulang rapuh dan kerosakan pada sistem renal dan kardiovaskular.
Vitamin E Minyak jagung atau biji kapas, mentega, beras perang, minyak kacang soya, minyak sayuran lain seperti minyak kacang dan sebagainya. Mengandungi antioksidan. Membantu membina sel darah merah, otot-otot dan tisu tubuh. Menyimpan asid berlemak. Antioksidan juga boleh mengurangkan risiko sesetengah kanser. Kekurangan:
Kekurangan vitamin ini jarang berlaku tetapi membabitkan kelahiran tidak cukup bulan, bayi tidak cukup berat atau kanak-kanak yang sistem tubuhnya tidak menyerap bahan berlemak dengan sempurna. Juga menyebabkan kecacatan sistem saraf.
Vitamin K Sayur-sayuran hijau, hati dan juga hasil keluaran bakteria usus. Diperlukan oleh tubuh untuk pembekuan darah secara normal. Kekurangan:
Boleh menyebabkan masalah pembekuan darah yang tidak normal atau pendarahan.
Lebih dos:
Boleh menyebabkan jaundis pada bayi.

Mineral 

Mineral atau zat bahan galian serta sering dieksploitasi dalam pemasaran bahan suplemen makanan. Kesan daripada kekurangannya pada tubuh manausia menjadi isu semasa, manakala kesan positif pada haiwan ujian (yang pada hakikatnya hanya sedikit berlaku pada manusia) diperbesar-besarkan.

Berbeza dengan vitamin, kandungan mineral pada tubuh berbeza-beza bergantung kepada komposisi tanah kawasan tanaman yang menentukan jenis mineral yang terdapat pada haiwan ternakan yang meragut tanaman ini. Selain itu, pengambilan mineral juga berbeza-beza dari satu tempat. Jumlah pengambilan mineral yang sesuai pada manusia masih lagi tidak dapat ditentukan dengan tepat. Pengambilan sesuatu mineral dalam dos yang tinggi dapat menyebabkan penurunan keperolehan mineral-mineral lain termasuk juga sesetengah vitamin.


Vitamin/Mineral Sumber Peranan Pada Tubuh Kesan kekurangan dan lebihan Dos
Kalsium Susu, dadih, keju, sardin, brokoli dan daun lobak putih. Membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Mengingkatkan fungsi otot dan saraf. Membantu darah membeku. Menggiatkan enzim-enzim yang diperlukan tubuh untuk menukarkan makanan kepada tenaga. Kekurangan:
Riket (sejenis penyakit tulang) pada kanak-kanak, osteomalasia (tulang lembut) dan osteoporosis pada orang dewasa.
Lebih dos:
Mengalami sembelit, karang, ginjal, pengumpulan kalsium pada tisu-tisu badan. Menghalang penyerapan zat besi dan mineral-mineral lain.
Fosforus Dada ayam, susu, kekacang, kuning telur dan keju. Ia bergantung dengan kalsium dalam pembinaan tulang dan gigi yang sihat. Diperlukan untuk metabolisme, kimia tubuh, fungsi saraf dan otot. Kekurangan:
Walaupun jarang berlaku, ia dapat menyebabkan seseorang itu mengalami lemah-lemah tubuh, sakit tulang dan kurang selera makan.
Lebih dos:
Menghalang penyerapan kalsium oleh sistem tubuh.
Magnesium Ayam, daging lembu, sayur-sayuran hijau, brokoli, bertih jagung, biji janggus dan gandum. Menjana enzim yang diperlukan untuk mengeluarkan tenaga dalam tubuh. Diperlukan oleh tubuh dalam pembentukan bahan genetik dan pertumbuhan tulang. Kekurangan:
Loya, bengkeng, lemah-lemah otot, kekejangan dan masalah jantung.
Lebih Dos:
Loya, muntah-muntah, tekanan darah rendah, gangguan sistem saraf.
Amaran:
Lebih dos dapat membawa maut pada mereka yang menghidap penyakit ginjal.
Kalium Kacang tanah, pisang, jus oren, kacang hijau, cendawan, brokoli dan biji bunga matahari. Membantu mengekalkan keseimbangan cecair badan dan amat diperlukan oleh fungsi saraf dan otot. Kekurangan:
Loya, kurang selera makan, lemah-lemah otot dan rasa tidak selesa terutamanya bagi mereka yagn mengalami cirit-birit. Jarang terdapat kes lebih dos dalam mineral ini.
Vitamin K Sayur-sayuran hijau, hati dan juga hasil keluaran bakteria usus. Diperlukan oleh tubuh untuk pembekuan darah secara normal. Kekurangan:
Boleh menyebabkan masalah pembekuan darah yang tidak normal atau pendarahan.
Lebih dos:
Boleh menyebabkan jaundis pada bayi.





Sumber: http://www.prn.usm.my

JADUAL PENGAMBILAN SUPPLIMEN SHAKLEE

Pengguna produk Shaklee sering tertanya-tanya waktu yang sesuai dan jumlah dose vitamin yang diperlukan sehari.

 Walau bagaimanapun, terdapat general rule dalam pengambilan vitamin, sebagai panduan buat semua:

VITAMIN LARUT AIR (B dan C) : Seeloknya diambil bersama segelas air dan elakkan pengambilan bersama makanan berlemak/berminyak.

VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K) : Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak.

OSTEMATRIX (Kalsium) : Seeloknya diambil bersama minuman bersusu, atau diambil sebelum tidur. Sebagaimana susu dikatakan sebagai minuman untuk membantu kita tidur, kalsium dikatakan ada fungsi yang sama.

LECITHIN : Diambil bersama2 vitamin larut lemak lain.

APA YANG TIDAK DIGALAKKAN

1. JANGAN Mengambil alfalfa bersama-sama vitamin E kerana ia boleh mengganggu penyerapan alfalfa.

2. JANGAN Mengambil supplement zat besi (Iron) bersama-sama Ostematrix kerana zat besi boleh mengganggu penyerapan kalsium. Walau bagaimanapun kini zat besi sudah dilengkapi bersama2 VitaLea. Oleh itu jika boleh, ambil kedua2nya pada masa berlainan untuk mengelakkan gangguan penyerapan di antara kedua-duanya.

3. Pengambilan vitamin disarankan pada waktu selepas makan bagi membantu penyerapan. Ambillah vitamin &  mineral dalam kadar yang telah dicadangkan, kerana pengambilan vitamin/mineral yang berlebihan, terutama vitamin larut lemak boleh membahayakan kesihatan kerana ia disimpan di dalam badan dan boleh menjadi toksik.
Sekiranya anda merasakan praktik anda mengambil vitamin sekarang tidak mendatangkan kesan yang memuaskan, anda boleh cuba mengambilnya mengikut cadangan di atas. Walau bagaimanapun, ia bukanlah muktamad dan masih bergantung kepada tubuh badan kita.
JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN SHAKLEE

Bagi memudahkan panduan kebanyakan pelanggan, kami mencadangkan waktu pengambilan vitamin dan supplemen Shaklee seperti jadual di bawah:
Waktu
Cadangan Pengambilan
Pagi
 B Complex dan Vitalea untuk memberi kesegaran dan ‘mood’ yang baik.
Minum Pagi
 ESP
Tengah Hari
 Vitamin C dan Alfalfa atau Lecithin
Minum Petang
  ESP
Makan Malam
Lecithin/Kalsium/Vitamin E, Herb-Lax
Supplement
Cadangan Pengambilan
Zinc
Seminggu dua kali kecuali mereka yang ada masalah rambut yang serius.
Nutriferon
Seminggu sepeket setiap hari (Kecuali waktu sakit).
Meal shake
Boleh dibancuh dengan ESP dan PD jika ada.
Alfalfa
Ambil ikut kesesuaian.Untuk ibu menyusu, masa terbaik selepas pam di ambil bersama ESP.
Lelaki juga boleh guna jadual ini mengikut kesesuaian.
Mudahkan? Apa-apa pun, jadual pengambilan vitamin dan supplemen ini hanyalah panduan kepada anda semua namun kesesuaiannya masih bergantung kepada individu..Selamat mencuba!! 

TESTIMONIAL

salam ceria semua…05/09/2012..ini adalah coretan pertama saya di dalam blog..saya ni tak pandai sangat nak menceritakan kisah2 saya dalam blog ni..hmm..petang2 macam ni mesti ramai ibu2 d luar sana yang tengah sibuk siapkan minuman petang..sy pulak masih…

12:44 AM 06/09/2012

Saya sambung balik cerita ptg semalam..tak sempat nak abiskan..anak2 perlukan saya..baby Ariana pulak tak lena tdo..Semalam saya dapat banyak berita gembira..ada 3 customer bagi testimonial yang menggembirakan melalui sms,WhatsApp n FB..

Testimonial pertama ni customer saya yang menggunakan Set Kurus K2..dia mula2 kenal product Shaklee waktu hari raya..dia ni saudara sebelah ayah..masa bersalaman n tengah duduk2 dia tegur..”awak nampak kurus..makan apa? saya ni makan macam2 produk..tp berat tak penah nak turun”..saya dengan senyum lebar menceritakan kisah saya menggunakan produk Shaklee..dia pun berminat n terus beli trial pack n sebotol Lecithin..belum cukup sebulan..dia sms bagitau berat dia dh turun 1kg..wahhhh…yang best nya dia tak skip makan nasi..makan mcm biasa je..kalau dia control makan lagi turun berat dia kan?…

Testimonial kedua pulak..ni customer saya dari Perlis..namanya Lyn..Lyn ni saya kenal melalui FB..dia risau memikirkan anaknya yg takde selera makan..menurut cerita Lyn..sebelum ni sebut nak makan je dah nangis..Saya perkenalkan MealShake kat Lyn..Alhamdulillah petang td dia WhatsApp bagitau yang anak nya dh berselera nak makan..dah pandai minta nak makan itu ini..

Testimonial Ketiga: yg ni ex officemate saya dulu..

4 Mekanisme Vivix Shaklee

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
Apakah sebenarnya Vivix ini?

  • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan..